Gevuld Turks brood uit oven
- Turks, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
2 verschillende soorten gevuld Turks brood. Eén vegetarische versie en één met vis. Je kunt er natuurlijk van alles tussen stoppen, maar deze keuze viel bij ons erg in de smaak.
Ingrediënten 4 personen
1 Turks brood -Vegetarische versie
plm. 50 gram roomkaas -
2 eetlepels ayvar of eventueel rode pesto -
1 kleine rode paprika, schoongemaakt in stukjes -
1 kleine Turkse lichtgroene paprika (schoongemaakt in stukjes) -
zwarte olijven zonder pit -
2 flinke plakken belegen kaas.
Versie met tonijn
1 klein blikje tonijnstukjes -
50 gram roomkaas
1 klein sjalotje, gesnipperd -
1 eetlepel mayonaise -
peper, zout -
1 eetlepel uitgelekte kappertjes -
2 plakken belegen kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 611,65 kcal |
Koolhydraten | 55,69 g |
Eiwitten | 29,39 g |
Vetten | 28,54 g |
Benodigdheden
bakplaat met bakpapier
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het Turks brood dwars door en daarna nog door de helft.
Besmeer alle binnenzijden met de roomkaas.
Vegetarische versie:
Bestrijk de roomkaas met de ayvar of pesto. Verdeel hierover de paprikastukjes en olijven. Leg de plakken kaas erop en dek af met de andere helft van het brood.
Visversie
Besmeer ook deze helften met roomkaas. Maak een smeuïg mengsel van de tonijn door de mayonaise en gesnipperde sjalot erdoor te roeren. Maak op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijn over de roomkaas. Verdeel de kappertjes over de tonijn.Dek af met de plakken kaas.
Bereidingswijze
Zet de helften Turks brood in het midden van de oven en bak deze plm. 20 minuten tot de kaas goed is gesmolten.
Serveertip
Lekker als lunchgerecht met een kop soep.