Gevuld Turks brood uit oven

  • Turks, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Gevuld Turks brood uit oven

    Gevuld Turks brood uit oven

    Gevuld Turks brood uit oven

2 verschillende soorten gevuld Turks brood. Eén vegetarische versie en één met vis. Je kunt er natuurlijk van alles tussen stoppen, maar deze keuze viel bij ons erg in de smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Turks brood -
Vegetarische versie
plm. 50 gram roomkaas -
2 eetlepels ayvar of eventueel rode pesto -
1 kleine rode paprika, schoongemaakt in stukjes -
1 kleine Turkse lichtgroene paprika (schoongemaakt in stukjes) -
zwarte olijven zonder pit -
2 flinke plakken belegen kaas.
Versie met tonijn
1 klein blikje tonijnstukjes -
50 gram roomkaas
1 klein sjalotje, gesnipperd -
1 eetlepel mayonaise -
peper, zout -
1 eetlepel uitgelekte kappertjes -
2 plakken belegen kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 611,65 kcal
Koolhydraten 55,69 g
Eiwitten 29,39 g
Vetten 28,54 g
Benodigdheden

bakplaat met bakpapier

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het Turks brood dwars door en daarna nog door de helft.
Besmeer alle binnenzijden met de roomkaas.
Vegetarische versie:
Bestrijk de roomkaas met de ayvar of pesto. Verdeel hierover de paprikastukjes en olijven. Leg de plakken kaas erop en dek af met de andere helft van het brood.
Visversie
Besmeer ook deze helften met roomkaas. Maak een smeuïg mengsel van de tonijn door de mayonaise en gesnipperde sjalot erdoor te roeren. Maak op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijn over de roomkaas. Verdeel de kappertjes over de tonijn.Dek af met de plakken kaas.

Bereidingswijze

Zet de helften Turks brood in het midden van de oven en bak deze plm. 20 minuten tot de kaas goed is gesmolten.

Serveertip

Lekker als lunchgerecht met een kop soep.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten