1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Aziatische hapjes

Aziatische hapjes

Door: Joyce1956

  • Aziatisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2011

Ingrediënten 12 personen


Butterfly garnalen
zonnebloemolie
24 grote garnalen (scampi)
3 eieren
300 g Japans broodkruim (panko)
4 el gedroogde peterselie
Little gem met chili-mangodip
1 mango
100 g bieslook
1 rawit
1 rode ui
1 el mayonaise
2 el tomatenketchup
2 el chilisaus
1 krop little gem
Super sesamtomaatjes
250 g cherrytomaatjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
5 blaadjes basilicum
70 ml zonnebloemolie
250 ml rijstazijn
2 tl sesamolie
3 el wit sesamzaad


Verder heb je nodig


Spuitzak
plasticfolie
cocktailprikkers

Aziatische hapjes
Aziatische hapjes

Weer eens wat andere hapjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Butterfly garnalen
Verwarm olie in een diepe pan of frituur voor op 180 ºC. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de garnalen over de lengte net niet helemaal door en klap ze open als een vlinder. Splits de eieren en klop het eiwit los. Meng het Japanse broodkruim met de gedroogde peterselie. Wentel de garnalen door het eiwit en vervolgens door het broodkruim. Druk het broodkruim stevig aan en frituur de garnalen goudbruin en gaar.

Little gem met chili-mangodip
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in kleine blokjes. Snijd de bieslook en de rawit ragfijn en pel en snipper de ui. Schep de mayonaise in een kom en meng de ketchup, chilisaus en ui erdoor. Voeg de mango, bieslook en rawit toe en meng het geheel goed door. Schep de salsa in een spuitzak en vul er een glas mee. Snijd de kontjes van de little gems, haal de blaadjes los en druk ze in de salsa.

Super sesamtomaatjes
Breng een pan met water aan de kook. Maak met een mesje kruisjes aan de onderkant van de tomaatjes en dompel ze circa 5 seconden in het water. Dompel ze direct in ijskoud water en verwijder de velletjes. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de basilicum fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Blus af met de rijstazijn en voeg de basilicum en de sesamolie toe. Giet de warme marinade over de tomaatjes, dek af met plasticfolie en laat in de koelkast afkoelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Prik de tomaatjes aan een cocktailprikker en wentel ze door het sesamzaad.

Bron

Grenzeloos koken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top