Aziatische hapjes

  • Aziatisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2011
  • Aziatische hapjes

    Aziatische hapjes

    Aziatische hapjes

Weer eens wat andere hapjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Butterfly garnalen
zonnebloemolie
24 grote garnalen (scampi)
3 eieren
300 g Japans broodkruim (panko)
4 el gedroogde peterselie
Little gem met chili-mangodip
1 mango
100 g bieslook
1 rawit
1 rode ui
1 el mayonaise
2 el tomatenketchup
2 el chilisaus
1 krop little gem
Super sesamtomaatjes
250 g cherrytomaatjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
5 blaadjes basilicum
70 ml zonnebloemolie
250 ml rijstazijn
2 tl sesamolie
3 el wit sesamzaad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak
plasticfolie
cocktailprikkers

Bereidingswijze

Butterfly garnalen
Verwarm olie in een diepe pan of frituur voor op 180 ºC. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de garnalen over de lengte net niet helemaal door en klap ze open als een vlinder. Splits de eieren en klop het eiwit los. Meng het Japanse broodkruim met de gedroogde peterselie. Wentel de garnalen door het eiwit en vervolgens door het broodkruim. Druk het broodkruim stevig aan en frituur de garnalen goudbruin en gaar.

Little gem met chili-mangodip
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in kleine blokjes. Snijd de bieslook en de rawit ragfijn en pel en snipper de ui. Schep de mayonaise in een kom en meng de ketchup, chilisaus en ui erdoor. Voeg de mango, bieslook en rawit toe en meng het geheel goed door. Schep de salsa in een spuitzak en vul er een glas mee. Snijd de kontjes van de little gems, haal de blaadjes los en druk ze in de salsa.

Super sesamtomaatjes
Breng een pan met water aan de kook. Maak met een mesje kruisjes aan de onderkant van de tomaatjes en dompel ze circa 5 seconden in het water. Dompel ze direct in ijskoud water en verwijder de velletjes. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de basilicum fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Blus af met de rijstazijn en voeg de basilicum en de sesamolie toe. Giet de warme marinade over de tomaatjes, dek af met plasticfolie en laat in de koelkast afkoelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Prik de tomaatjes aan een cocktailprikker en wentel ze door het sesamzaad.

Bron

Grenzeloos koken

Laatste reacties

Joyce1956 avatar
Joyce1956 14-06-2020

Wat fijn dat het een succes was. Bedankt voor je berichtje, Groetjes Joyce

Anne1955 avatar
Anne1955 14-06-2020

Gisteren voor vrienden de supersesamtomaatjes gemaakt. Ze waren een groot succes. Ik heb de tomaatjes gewoon in een schaaltje geserveerd. Mijn dank voor het recept. Hij staat op mijn succeslijst.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten