Sinterklaas Bombe

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-11-2011
  • Sinterklaas Bombe

    Sinterklaas Bombe

    Sinterklaas Bombe

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Pak roomboter cake (extra ingredienten volgens het pak)
1 literkaneelijs
Kaneelpoeder
6 eiwitten
100 gr fijne suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de cake volgens het pak, voeg de speculaaskruiden toe.
Snijd de cake in plakken van ca. 1 cm dik en maak van enkele plakken op een plat bord een cirkel van ~25 cm doorsnede
Maak het ijs wat zacht. Schep het ijs in een bol op de cakecirkel en dek het ijs af met de overige plakken cake. Druk de cake met de handen stevig om het ijs. Bestrooi met wat kaneelpoeder. Zet de cake afgedekt minimaal 1 uur terug in de vriezer
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Klop de eiwitten met een snufje zout bijna stijf en voeg geleidelijk en al kloppend de suiker toe. Klop totdat het eiwit gaat pieken. Haal de Sinterklaasijsbombe uit de vriezer en schep het eiwit met een lepel er omheen. De hele bombe moet bedekt zijn met eiwit.
Zet de Sinterklaasijsbombe in de oven net onder de grill en laat het eiwit kort lichtbruin kleuren.
Serveer de Sinterklaasijsbombe direct op een mooie schaal en snijd er punten van aan tafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten