Zalm en Peer druppel op bladerdeegje
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-11-2011
Een heerlijk alternatief voor de alom bekende variatie ham met meloen. Ideaal om iets anders maar ook exclusiefs op tafel te zetten.
Ingrediënten 4 personen
3 peren (doyenne du comice), 200 gram gerookte zalm, 2 pakjes gelatine (dr oetker), groentebouillon, perensap, dille (vers),witte chocolade met hazelnoot, 1 ei, bladerdeeg, Sherry truffel saus (ah excellent)Benodigdheden
Ronde uitsteekvorm, spatel,Voorbereiding
Eiwit scheiden. Bladerdeeg uitsteken met rondje (4x ). Gaatjes prikken in bladerdeeg om te veel rijzen tegen te gaan. Insmeren met eigeel klein beetje dille er over .In oven afbakken op 200 graden. 15 a 20 minuten (eventueel tussendoor nogmaals gaatjes prikken
Verwarm de bouillon, zeef deze vervolgens. 8 gelatineblaadjes in koud water doen. In keukenmachine 500 ml bouillon doen, daarbij ca 100 gram zalm. Fijnmalen. Eiwit toevoegen van 1 ei en nog ca 2 minuten doormalen. Vervolgens de gelatine door het mengsel doen (niet meer mixen). In de medium schaal ongeveer een laag van 0,5 cm uitschenken. Dit recht in de koelkast plaatsen zodat je een gelijke laag houdt. Voor ongeveer 15 minuten(opstijven).
Perensap (500 ml) verwarmen(niet koken). 8 gelatineblaadje losweken in koud water. Ondertussen een halve peer in zeer fijne stukjes snijden. Peerstukjes in schaal verspreiden. Gelatine toevoegen. Uitschenken in een medium schaal (stukjes moeten bedekt zijn, maar max 0,5 cm)
In koelkast ca 15 minuten laten opstijven.
1 peer in hele dunne plakjes snijden
1,5 peer in zeer kleine blokjes snijden
Zalm uitsteken met rondje (4 x)
Overige zalm in kleine stukjes snijden
Bereidingswijze
Na 15 minuten checken of mengsels zijn opgesteven in de koelkast
Loshalen met een spatel. In de schaal rondjes uitsteken. Beginnen met de zalmgelatine, hierop een rond plakje zalm takje dille, hierop een perengelatine, stukjes peer Bovenop afmaken kleine schijfjes peer en fijne stukjes zalm (zie foto).
Serveertip
Bord opmaken doe ik nog extra met:
2 stukjes peer onder burger schuiven.
Witte chocolade met hazelnoot raspen en over bord uitstrooien.
Met sherry/truffel een leuke "kringel" maken op bord en stipjes op de peer.
Takjes dille bij de aanhechting van de neergelegde peer.
Note: indien je agar agar gebruikt om te laten binden dienen de vloeistoffen verwarmt te worden tot het kookpunt, let wel op dat je dan minder tijd hebt om het uit te schenken (binding begint direct)
Laatste reacties
was op zoek naar een licht voorgerecht! Neem deze mee! Dank je wel