In venkel gestoofde konijnenbout

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 venkelknol, 4 konijnenbouten,
2 eetl.grove mosterd, 50 g boter, 1 teentje knoflook,in plakjes, 3 eetl. anijsdrank (bijv.pernod, 100 ml venkelthee, 250 g kastanjechampignons, 2 eet. olijfolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Venkel wassen en in dunne plakken snijden, venkelgroen bewaren. Konijnenbouten insmeren met mosterd en met zout en peper bestrooien.
In braadpan met dikke bodem boter verhitten en bouten rondom bruin bakken.

Bereidingswijze

Venkel en knoflookplakjes rond bouten in pan leggen. Anijsdrank en thee in pan schenken en aan de kook laten komen. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en bouten afgedekt in 45-60 min. gaarstoven.
Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
In wok of koekenpan olie verhitten en champignons op hoog vuur 5 min. roerbakken.
Bestrooien met zoit en peper. Achtergehouden venkelgroen fijnsnijden.
Konijnenbouten in warme schaal leggen en in oven 175°C of onder aluminiumfolie warmhouden.
Champignons door venkel scheppen.
Groenten met schuimspaan uit pan nemen en over 4 borden verdelen.
Konijnenbouten erop leggen en garneren met fijngesneden venkelgroen.

Bron

Allerhande

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten