Notenbrood

  • Amerikaans, Ontbijt
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2011
  • Notenbrood

    Notenbrood

    Notenbrood

  • Notenbrood

    Notenbrood

    Notenbrood

Lekker bij het ontbijt, met een laagje boter erop.

Het is geen brood op basis van gist. Dit is zoals de amerikanen het noemen, een quick bread. Ik gebruik altijd walnoten, dat vind ik het lekkerst en je hoeft de bruine velletjes niet te verwijderen.

Deel dit recept

Ingrediënten
350 gr bloem,200 gr suiker4 tl bakpoeder1/2 tl zout1 ei4 dl melk4 el olie125 gr gehakte noten (bv. walnoten, pecannoten, of hazelnoten)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cake- of broodvorm van 13x23 cm

Bereidingswijze

Zeef de droge ingrdienten in een mengkom. Meng het ei met de melk en olie en voeg aan de kom toe. Meng alles goed en roer de noten door het beslag. Schep dit in een goed ingevet brood- of cakeblik. Bak 60 min. in een op 190C voorverwarmde oven tot een ingestoken pen schoon uit het midden komt. Keer het brood op een rooster en laat afkoelen.

Bron

LUNCHEN, altijd feest!

Laatste reacties

bigstra avatar
bigstra 01-03-2015

Heel erg lekker broodje, heb het nu al een paar keer gemaakt 😋

Kitchenwalt avatar
Kitchenwalt 26-03-2012

Nou, op zich prima recept. Maar als het zogenaamde uilskuiken hebt ik het gemaakt met olijfolie. NIET DOEN!!! Gewoon zonnebloemolie om het binnen te houden.

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 26-11-2011

Gaan we proberen, lekker makkelijk en ik denk lekker bij een soepje :-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten