4 geraspte vastkokende aardappelen
2 eidooiers
zout, peper
1 bekertje (ca 250 ml) yoghurt naturel, crème fraiche of fromage blanc
voor niet vegetariers: een paar plakken fijngesneden rauwe ham
fijngeknipte (platte)peterselie en/of bieslook
olie
Kom,rasp,grote garde, koekenpan, scherp mesje, snijplank
Een voedzaam aardappelgerecht voor bij de hoofdmaaltijd of de lunch.
Absoluut géén boter gebruiken
bij het bakken!
Aardappelen grof raspen
Alle ingredienten mengen.
1 eetl.olie verhitten in koekenpan.
Aardappelmengsel in kleine hoopjes (Blini formaat) erin leggen. Langzaam goudbruin laten worden en omkeren. Controleer even of ze gaar zijn na zo`n 15 min.
Heerlijk gerechtje bij een dikke plak ham, een gegrild kippetje, carbonaadje of een plak gebakken kaas (veg.)Maak het compleet met een frisse salade. Bon appétit!
Onze oude buurman in de Bourgogne, Monsieur Albert