1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Rapée d`Albert

Rapée d`Albert

Door: roseval

  • Frans, Streekgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2011

Ingrediënten 4 personen


4 geraspte vastkokende aardappelen
2 eidooiers
zout, peper
1 bekertje (ca 250 ml) yoghurt naturel, crème fraiche of fromage blanc
voor niet vegetariers: een paar plakken fijngesneden rauwe ham
fijngeknipte (platte)peterselie en/of bieslook
olie


Verder heb je nodig


Kom,rasp,grote garde, koekenpan, scherp mesje, snijplank


Een voedzaam aardappelgerecht voor bij de hoofdmaaltijd of de lunch.
Absoluut géén boter gebruiken
bij het bakken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen grof raspen

Bereidingswijze

Alle ingredienten mengen.
1 eetl.olie verhitten in koekenpan.
Aardappelmengsel in kleine hoopjes (Blini formaat) erin leggen. Langzaam goudbruin laten worden en omkeren. Controleer even of ze gaar zijn na zo`n 15 min.

Serveertip

Heerlijk gerechtje bij een dikke plak ham, een gegrild kippetje, carbonaadje of een plak gebakken kaas (veg.)Maak het compleet met een frisse salade. Bon appétit!

Bron

Onze oude buurman in de Bourgogne, Monsieur Albert



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roseval
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top