1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. frambozenmousse met witte chocoladesaus

frambozenmousse met witte chocoladesaus

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2011

Ingrediënten


Ingredienten;
250 gram frambozen uit de diepvries
100- 125 gram suiker (fructose voor diabetici)
4 blaadjes gelatine
1 el kirsch
125 ml slagroom
voor de saus;
60 gram witte chocolade, ΒΌ uitgeperste citroensap
1 vanillestokje
125 ml slagroom
1 eidooier


frambozenmousse met witte chocoladesaus
frambozenmousse met witte chocoladesaus

Dit recept heb ik gemaakt voor het Magazine Klankbord voor lotgenoten met hoofdhalskanker die t.g.v. de behandelingen moeilijk kunnen eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding;
Frambozen ontdooien en met de kirsch met staafmixer pureren. De gelatine in ruim koud water in 10 minuten oplossen. De slagroom lobbig klopppen. De framozenpuree verwarmen met de suiker en de uitgeknepen gelatine toevoegen en goed blijven roeren totdat de gelatine opgelost is. Mag niet koken.
Een klein cakeblik of andere vorm met plastic folie bekleden, de mousse erin scheppen en een paar uur in de koeling zetten.
De witte chocolade met de room verwarmen met het merg van het vanillestokje totdat het opgelost is.
Ciroensap erbij doen.
De eidooer toevoegen en goed blijven roeren. Mag niet koken, anders gaat het schiften.

Serveertip

De frambozenmousse in plakken snijden en als een waaier op dessert bordje leggen. De saus tussen de plakken schenken of boven aan bord schenken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top