Perencrumble

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2011

Een lekker herfstig verwen-tussendoortje met ingrediënten die je rond deze tijd van het jaar waarschijnlijk wel in huis hebt.
Veel variaties zijn mogelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor crumble:
100 gram bloem
100 gram roomboter (kleingesneden)
100 gram suiker
Twee theelepels speculaaskruiden

Voor de perenvulling
4 peren (mogen nog een beetje hard zijn)
Een handje gedroogde abrikozen
Een handje fijngehakte pecannootjes of walnoten
Het sap en de rasp van een halve citroen of sinaasappel
Een eetlepel suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de peren en snijdt ze in kleine stukjes. Rasp de halve citroen of sinaasappel en doe een beetje sap over de peren. Meng dit alles met de nootjes en de kleingesneden abrikozen.
Vul 6 ovenvaste glaasjes/aardewerken bakjes met het mengsel. Laat wat ruimte over voor de crumble.

Maak de crumble/kruimellaag door de ingrediënten met de hand het deeg te mengen en tussen je vingers kruimels te vormen. Strooi de kruimels op het perenmengsel.

Bereidingswijze

De crumble-desserts kunnen ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. Wij hebben een heel klein oventje, dus wellicht moet de temperatuur voor een grotere oven wat omhoog of moet het gerecht iets langer blijven staan.

Serveertip

Maak van de restjes kruimeldeeg kleine speculaaskoekjes, die je bij het dessert serveert.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten