Cheesecake met witte chocolade en bailey`s

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2011
  • Cheesecake met witte chocolade en bailey`s

    Cheesecake met witte chocolade en bailey`s

    Cheesecake met witte chocolade en bailey`s

Heerlijke simpele cheesecake met een feestelijke uitstraling!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
175 gr chocoladekoekjes (Bijv Sablés tout chocolat. Bonne maman)
60 gr boter (gesmolten)
500 gr roomkaas op kamertemperatuur
200 ml créme fraiche
200 gr kristalsuiker
merg van 1 vanillestokje
4 eieren
50 ml bailey`s (whiskeylikeur)
150 gr witte chocolade (fijngehakt)
50 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine, Springvorm van 24 cm doorsnede

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150°C. Maal in een keukenmachine de koekjes tot kruimels. Meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel over de bodem van de taartvorm. Zet koud weg.

Bereidingswijze

Klop met een mixer de roomkaas zacht. Klop er crème fraîche, suiker en vanillemerg door. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en roer de Baileys erdoor. Klop alles tot een glad beslag en meng er de fijngehakte chocolade door. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm. Bak de taart ong 75 min in de oven licht goudbruin. Laat afkoelen en garneer evt met chocoladesplinters (zie tip).





Bron

Elle

Serveertip

TIP
Smelt 50 g witte chocolade en 50 g pure chocolade afzonderlijk in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain marie). Schenk de chocoladesoorten tegelijk op een stuk bakpapier. Spreid dun uit en meng ze slordig voor een gemarmerd effect. Laat in de koelkast hard worden en breek of snij in splinters.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kimvl1 avatar
kimvl1 18-11-2013

We hebben dit recept geprobeerd maar helaas is de taart niet gelukt. Het lijkt wel alsof het recept niet helemaal compleet is, alsof we iets vergeten zijn of dat we net niet de juiste ingrediënten hebben gebruikt. Terwijl we het recept wel hebben gevolgd (op het vanillestokje na). Het zag er goed uit toen het de oven in ging, maar in de oven is er heel veel vocht uitgelekt. De oven stond op 160°C en de taart heeft er ruim 75 minuten in gestaan. De bovenkant was mooi goudbruin maar de binnenkant was een grote blubberpudding en het leek niet gaar. Hij was ook maar 3cm hoog. In een ander cheesecake-recept las ik dat het een nacht in de koelkast moet staat om hard te worden. Dat heb ik alsnog geprobeerd maar de volgende dag was het nog steeds blubber, ook de harde chocoladebodem was papperig geworden. Heeft iemand een idee wat er fout kan zijn gegaan? Hadden we een speciaal soort roomkaas moeten gebruiken? Of hadden we het eerst een paar uur moeten laten afkoelen voordat de springvorm eraf ging? Tips zijn welkom!

adeline43 avatar
adeline43 09-04-2012

dit recept ziet er verrukkelijk uit op de foto, neem hem graag mee. Bedankt, groetjes Adeline

jessic avatar
jessic 09-04-2012

Ik heb `m een paar dagen geleden gemaakt en hij was verrukkelijk! Het lukte me niet om de witte chocolade te smelten, waarschijnlijk een te hoog suikergehalte. Uiteindelijk heb ik de chocolade geraspt en er overheen gestrooid. Bedankt voor dit heerlijke receptje!

Krientjes avatar
Krientjes 03-04-2012

Hoi Sally, Ziet eruit om in te bijten, ik ga dit zeker proberen bedankt voor het delen van dit recept groetjes Karina

krappie1 avatar
krappie1 22-11-2011

Dit ziet er zoooooo lekker uit.Ik hem hem ook zeker een keer maken!!! groetjes Yvonne

karinkip avatar
karinkip 22-11-2011

Lijkt me heel erg lekker Sally (niet zo voor de lijn,haha) ik ga hem zeker een keertje maken,bedankt voor het recept,groetjes Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten