Blauwe bessen-appelcrumble

  • Engels, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2011
  • Blauwe bessen-appelcrumble

    Blauwe bessen-appelcrumble

    Blauwe bessen-appelcrumble

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 appels friszuur, geschild
1 bakje blauwe bessen (150 g)
200 g zelfrijzend bakmeel
150 g rietsuiker (zak 1 kg)
3 el havermout
1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
175 g boter, koud, in blokjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 380,09 kcal
Koolhydraten 48,96 g
Eiwitten 3,42 g
Vetten 18,31 g
Benodigdheden
ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de appels in blokjes en verdeel ze samen met de bessen over de ovenschaal. 2. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Kneed samen met de boter door het bakmeelmengsel. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot kruimels en verdeel deze over het fruit. Bak de crumble in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer warm of koud. Lekker met crème fraîche of een bolletje roomijs.

Bron

Allerhande

Serveertip

Energie 380 kcal- Eiwit 4 g- Vet 18 g- Koolhydraten 50 g (per eenpersoonsportie)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten