1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. salade van eendenborstfilet

salade van eendenborstfilet

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-2011

Ingrediënten


4 eetl (olijf)olie
2 eetl. rode port
1 eetl balsamicoazijn
1 theel vloeibare honing
peper en zout
4 eetl pijnboompitten
2 bosuitjes
2 zakjes waterkers,rucola of veldsla. e.v. een mix daarvan.
100 gr. roompaté
2 eendenborstfilets
peper en zout.

2


Verder heb je nodig


Koekenpan
kommetje


Een heerlijk voorgerecht, die in ons gezin erg faforiet is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 In kommetje olie, port, azijn en honing tot sausje kloppen. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout.
2 In koekenpan met anti-aanbakpan pijnboompitten in 3 min lichtbruin roosteren.
bosuitjes in stukken snijden van 2 cm.
3 sla over 4 borden verdelen, helft van dressing erover sprenkelen. Bosui erover verdelen.
Paté in reepjes snijden.Paté Diagonaal in midden van het bord leggen.
4 eend bestrooien met peper en zout en op velkant ca. 3 min. bakken.Keren en op andere kant nog ca. 2 minuten bakken.
eend in dunne plakken snijden en om paté leggen
Rest van dressing erover sprenkelen.
Garneren met pijnboompitten

Serveertip

Met stokbrood
glaasje rode wijn

Bron

Oude kerstallerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top