Bietenstamppot met spek en appel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2011
  • Bietenstamppot met spek en appel

    Bietenstamppot met spek en appel

    Bietenstamppot met spek en appel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.5 kg aardappelen kruimig
50 g boter
1 duopak magere spekreepjes (250 g)
1 ui, in halve ringen
gekookte bieten (500 g), geschild
1 appel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureestamper

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. 2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Snijd de bietjes in blokjes, voeg toe en bak 4 min mee. Schil de appel en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Schep deze door het bietjesmengsel

Bereidingswijze

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het bietjesmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

ah

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 28-11-2011

Heerlijk voor vanavond, dank je.

swampie1 avatar
swampie1 20-11-2011

Op zich een lekker recept,zelf maak ik hem ook ongeveer zo. Alleen gebruik ik geen boter,maar bak het spek uit in zijn eigen vet en doe daar wat van bij de stampot,ikzelf vind 50gr.boter erg veel,maar goed,smaken verschillen.Zelf doe ik er wel een scheutje azijn bij,maar dank je vvor het recept

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten