Baeckeoffe

  • Duits, Ovenschotel
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2011
  • Baeckeoffe

    Baeckeoffe

    Baeckeoffe

Een super lekker winters gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-200 gr rundsvlees
-250 gr lamsvlees zonder been
- 200 gr karbonade
-8 wortelen
-4 preien
-4 teentjes look
-3 kruidnagels
-1 fles witte wijn
-4 laurierbladen
-6 takjes tijm
-1,5 kg aardappelen
-4 uien
-1 varkenspootje
-bloem
-zout,peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Ontvet voorzichtig de drie stukken vlees.
-Snij ze in grote blokjes.
-Schil 2 wortelen, maak de prei schoon en snij ze in schijfjes.
-Pel de teentjes look en plet ze.

-Doe het vlees in een grote kom.
-Giet de witte wijn erbij.
-Voeg de groenten toe samen met de look, de kruidnagels, de laurierbladeren en de tijm.
-Doe zout en peper erbij.
-Doe een folie rond de kom en bewaar koel gedurende minstens 12 uur.
-Schil de andere 6 wortels, de aardappelen en de uien en snij in schijfjes.
-Snij het varkenspootje in kleine stukjes.

-Haal het vlees en de groenten uit de marinade en leg ze op een schotel : Meng ze onder het varkenspootje en de wortelschijfjes.
- Warm de oven voor op 210°C.

Bereidingswijze

-Leg een derde van de aardappelen op de bodem van een grote terrine.
-Bedek met een laagje ui.
- Dan een goede laag van de mengeling gemarineerd vlees/wortelen.
-Dan weer een laagje aardappelen, een laagje ui en de rest van het vlees.
-Eindig tenslotte met een laag aardappelen en ui.
-Lichtjes zouten en peper toevoegen tussen elk laagje.

-Filter de marinade en giet in de terrine.
-Vul met water tot het water aan de oppervlakte te zien is.
-Leg een deksel op de terrine.

-Bereid een `rol pasta` door de bloem en water te mengelen.
-Bedek met deze deegrol de deksel zodat deze goed dicht is!

-Zet de baekeoffe in de oven.
-Na 1u30 zet je de oven op 180°C.
-Laat nog een uur koken.
-Breek de korst van pasta en serveer in de terrine.

Bron

paule neyrat

Serveertip

heet serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten