1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Garnalenloempia`s met pittige mayonaise

Garnalenloempia`s met pittige mayonaise

  • Wereld, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2011

Ingrediënten 4 personen


300 gram tijgergarnalen (diepvries); 8 velletjes wantan-deeg (verkrijgbaar bij de toko); 1 lente-uitje; 1 teentje knoflook; 2 eetlepels olijfolie extra vergine; zout; peper; 1 eiwit; 1 koolrabi; 1 eetlepel azijn; 1 liter olie om te frituren; 1/2 rode peper; 5 sprietjes bieslook; 4 eetlepels mayonaise; 1/2 theelepel mierikswortelpasta


Verder heb je nodig


Keukenpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de garnalen en het wantan-deeg ontdooien. Snijd het lente-uitje in dunne ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Dep de garnalen goed droog en hak ze grof. Meng de garnalen met de lente-ui, de knoflook en 1 eetlepel olijfolie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Verdeel het garnalenmengsel over de velletjes wantan-deeg en bestrijk de randen met eiwit. Vouw de randjes om en vouw het deeg op tot een loempia.
Schil de koolrabi en snijd hem in dunne plakken. Blancheer de koolrabi circa 1 minuut in kokend water met wat zout. Giet de koolrabi af, maak hem aan met de azijn en 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olie in een ruime pan tot circa 160°C.
Halveer ondertussen de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Hak de bieslook fijn. Meng de mayonaise met de mierikswortelpasta, de rode peper en de bieslook. Frituur de loempia`s portiegewijs in circa 5 minuten rondom goudbruin in de olie. Schep de loempia`s uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de warme loempia`s met de koolrabi en de mayonaise.

Bron

Foodies



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petra_lafeber


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petra_lafeber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top