
1 kg runderpoulet
500 gr champignons
2 uien
6 eetlepels tomatenketchup
6 eetlepels azijn
6 eetlepels ketjap
1/2 zakje nasikruiden
2 eetlepels pindakaas
125 ml room
sambal naar smaak
boter of olie
Grote braadpan
Dit is een lekkere vleeschotel die je op tafel kunt zetten als je veel bezoek ontvangt en niet op de avond zelf meer in de keuekn wil staan
Snij de grote champignons in vieren en kleinere door de helft
De uien snipperen
Smelt wat boter in de pan of olie en als het goed heet is pas het vlees erin doen. Het vlees moet mooi bruin worden.
voeg de gesnipperde ui, tomatenketchup, azijn, ketjap, nasikruiden, pindakaas toe en laat het vlees in 2,5 tot 3 uur goed gaar worden.
Voeg nu de champignons, sambal naar smaak toe en laat nog even stoven. Als laatste voeg je de room erbij
Lekker met rijst
pwiggers 19-11-2011
Dit recept staat al op meerdere smulweb-pagina`s als Duiveltjesvlees. Vooral met varkensvlees en kipfilet. Ik heb het zelf al een paar keer op die manieren gemaakt, maar nog niet met rundvlees. Het viel toen erg in de smaak. Zal zeker lekker zijn. Ga ik ook een keer proberen. Groet, Petra
FvdZteZ 19-11-2011
Ik heb vanmiddag gelijk een kilo runderpoulet gehaald en een kilo hamlappen. Want met varkensvlees lijkt me dit ook lekker. Heb er nog wat knoflook en uitgebakken spekjes bijgedaan. Er staan nu twee pannen te pruttelen. Het ruikt heerlijk! Wat vanavond overblijft gaat in porties de vriezer in.