1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Duivelspot

Duivelspot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2011

Ingrediënten 6 personen


1 kg runderpoulet
500 gr champignons
2 uien
6 eetlepels tomatenketchup
6 eetlepels azijn
6 eetlepels ketjap
1/2 zakje nasikruiden
2 eetlepels pindakaas
125 ml room
sambal naar smaak
boter of olie


Verder heb je nodig


Grote braadpan


Duivelspot
Duivelspot

Dit is een lekkere vleeschotel die je op tafel kunt zetten als je veel bezoek ontvangt en niet op de avond zelf meer in de keuekn wil staan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de grote champignons in vieren en kleinere door de helft
De uien snipperen

Bereidingswijze

Smelt wat boter in de pan of olie en als het goed heet is pas het vlees erin doen. Het vlees moet mooi bruin worden.
voeg de gesnipperde ui, tomatenketchup, azijn, ketjap, nasikruiden, pindakaas toe en laat het vlees in 2,5 tot 3 uur goed gaar worden.
Voeg nu de champignons, sambal naar smaak toe en laat nog even stoven. Als laatste voeg je de room erbij

Serveertip

Lekker met rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van faugemont


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van faugemont
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top