Creoolse bananensalade

  • Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-11-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* gekookte afgekoelde rijst voor 4 personen,
* 3 stevige in plakjes gesneden bananen,
* 1 eetl citroensap,
* 1 in kleine stukjes gesneden rode appel,
* 125 gr ontpitte witte druiven,
* 2 eetl fijngehakte walnoten,
* 1 eetl sultanarozijnen,
* 2 plakjes ananasschijven uit blik of vers, in kleine stukjes gesneden,
* slabladeren voor de garnering,
* 2 eetl gemalen kokos
Voor de saus:
* 4 eetl mayonaise,
* 2 eetl citroensap,
* ½ theel chilipoeder,
* ½ theel mosterdpoeder.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak een saus van de mayonaise, het citroensap, chilipoeder en mosterdpoeder. Vermeng in een kom de gekookte rijst met de plakjes banaan, het citroensap, de appel, druiven, walnoten, rozijnen en ananas en roer er de saus door.
Verdeel de slabladeren over een platte serveerschaal, rangschik de rijstsalade er mooi op en besprenkel met de gemalen kokos.
Maak deze salade zo kort mogelijk voor het opdienen klaar, in verband met verkleuren.

Bron

internet

Laatste reacties

YaaMansa avatar
YaaMansa 18-11-2011

Ondanks dat m`n dochter niet zo op bananen(anders dan om zo te eten) of ananas is, bewaar ik dit recept toch. Misschien dat ze er nog eens "overheen groeit" want het lijkt me erg lekker. Groetjes en bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten