Wellant appelbeignets

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2011
  • Wellant appelbeignets

    Wellant appelbeignets

    Wellant appelbeignets

Erg smaakvol, door de aromatische smaak van de Wellant appel

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
5 grote Wellant appels
350 ml bier
300 gram bloem
2 eieren
1 eetlepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker
Mespuntje zout
Mespuntje kaneel
Poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Friteuse

Voorbereiding

Verwarm de olie in de friteuse op 220 °C. Schil de Wellant en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.

Bereidingswijze

Snijd de appels in dikke plakken. Doe de bloem, zout, suiker, vanillesuiker en kaneel in een kom. Meng er de olie en de eieren doorheen en roer alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat. Giet er vervolgens het bier doorheen meng het goed. Dek de kom vervolgens af met een handdoek en laat het beslag een half uurtje rusten. Wentel de Wellant appel plakken aan beide kanten door het beslag net voordat u ze in de friteuse doet. Bak ze in zo`n 5-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze onder het bakken wel af en toe om zodat beide kanten bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Bestrooi ze voor het serveren even met wat poedersuiker.

Laatste reacties

margotkok avatar
margotkok 31-12-2012

vandaag gebakken en ze zijn heerlijk. bedankt voor het recept

fstastra avatar
fstastra 11-12-2011

Ziet er goed uit, eens proberen met oud en nieuw.

Christel1976 avatar
Christel1976 07-12-2011

Heerlijk voor oud en nieuw!!

susan56 avatar
susan56 05-12-2011

dit doet me denken aan oudejaarsavond thuis, mijn oeder bakte altijd zo de appelbeignets, ze waren zo het lekkerst. Ik zet het recept dus favoriet. Bedankt voor dit receptje, groetjes Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten