
5 grote Wellant appels
350 ml bier
300 gram bloem
2 eieren
1 eetlepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker
Mespuntje zout
Mespuntje kaneel
Poedersuiker
Friteuse
Erg smaakvol, door de aromatische smaak van de Wellant appel
Verwarm de olie in de friteuse op 220 °C. Schil de Wellant en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.
Snijd de appels in dikke plakken. Doe de bloem, zout, suiker, vanillesuiker en kaneel in een kom. Meng er de olie en de eieren doorheen en roer alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat. Giet er vervolgens het bier doorheen meng het goed. Dek de kom vervolgens af met een handdoek en laat het beslag een half uurtje rusten. Wentel de Wellant appel plakken aan beide kanten door het beslag net voordat u ze in de friteuse doet. Bak ze in zo`n 5-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze onder het bakken wel af en toe om zodat beide kanten bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi ze voor het serveren even met wat poedersuiker.
margotkok 31-12-2012
vandaag gebakken en ze zijn heerlijk. bedankt voor het recept
fstastra 11-12-2011
Ziet er goed uit, eens proberen met oud en nieuw.
Christel1976 07-12-2011
Heerlijk voor oud en nieuw!!
susan56 05-12-2011
dit doet me denken aan oudejaarsavond thuis, mijn oeder bakte altijd zo de appelbeignets, ze waren zo het lekkerst. Ik zet het recept dus favoriet. Bedankt voor dit receptje, groetjes Susan