1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ouderwetse Wellant appelcompote

Ouderwetse Wellant appelcompote

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-11-2011

Ingrediënten 5 personen


5 grote Wellant appels
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel kaneel
3 eetlepels citroensap
100 gram rozijnen
100 gram amandelschaafsel


Verder heb je nodig


Kookpan


Ouderwetse Wellant appelcompote
Ouderwetse Wellant appelcompote

Wellant heeft van zichzelf een zoete smaak, dus u hoeft geen extra suiker toe te voegen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de Wellant, snijd ze in 8 partjes en verwijder de klokhuizen.

Bereidingswijze

Doe ze in een pan en voeg een klein scheutje water toe. Voeg vervolgens de vanillesuiker, citroensap en kaneel toe en vermeng goed met de Wellant partjes. Strooi dan de rozijnen en het amandelschaafsel eroverheen en zet het geheel gedurende 15 minuten op een zeer laag pitje. Doe de warme Wellant appelcompote in een kom, laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet het tot gebruik in de koelkast.

Serveertip

U kunt de Wellant appelcompote ook warm serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wellant_appel


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wellant_appel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top