Coppa Caprese

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-05-1999

zomers gerecht met coppa di parma en mozzarella

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
40 g coppa di parma
40 g mozzarella
10 g zongedroogde tomaatjes
30 g raket (rucola)
0,1 dl vinaigrette van olijfolie en balsamico
takje basilicum
grof gehakte geroosterde pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer (met een garde gaat het natuurlijk ook) snijmachiene (of koop gesneden vleeswaar)goed mes snijplank, slacentrifuge of gewoon keukenpapier.

Voorbereiding

maak de vinaigrette van olijfolie balsamico azijn met grove mosterd, zout en peper een sjalotje en een teentje knoflook. Snijd decoppa in zeer dunne plakken en de mozzarella in iets dikkere plakken. Was de sla en droog deze. Snijdt de gedroogde tomaatjes in zeer dunne reepjes en wal ze in een beetje witte wijn.

Bereidingswijze

Leg op een bord stervormig de raket neer. Leg hier op de plakjes mozzarella in het midden met daar op roosjes coppa di parma strooi hier omheen de pijnpitten en de reepjes tomaat. doe de dressing er over (niet te veel) en garneer het met een takje(topje vande plant) basilicum

Serveertip

serveren met chiabatta en tapanade van zwarte olijven

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 30-08-2000

Heerlijk recept en mooie suggestie voor de opmaak! Ik ben nieuw op smulweb maar wil graag meteen aktief zijn; kijk eens op mijn page!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten