Coppa Caprese
- Internationaal, Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 16-05-1999
zomers gerecht met coppa di parma en mozzarella
Ingrediënten 1 persoon
40 g coppa di parma40 g mozzarella
10 g zongedroogde tomaatjes
30 g raket (rucola)
0,1 dl vinaigrette van olijfolie en balsamico
takje basilicum
grof gehakte geroosterde pijnboompitten
Benodigdheden
staafmixer (met een garde gaat het natuurlijk ook) snijmachiene (of koop gesneden vleeswaar)goed mes snijplank, slacentrifuge of gewoon keukenpapier.Voorbereiding
maak de vinaigrette van olijfolie balsamico azijn met grove mosterd, zout en peper een sjalotje en een teentje knoflook. Snijd decoppa in zeer dunne plakken en de mozzarella in iets dikkere plakken. Was de sla en droog deze. Snijdt de gedroogde tomaatjes in zeer dunne reepjes en wal ze in een beetje witte wijn.
Bereidingswijze
Leg op een bord stervormig de raket neer. Leg hier op de plakjes mozzarella in het midden met daar op roosjes coppa di parma strooi hier omheen de pijnpitten en de reepjes tomaat. doe de dressing er over (niet te veel) en garneer het met een takje(topje vande plant) basilicum
Serveertip
serveren met chiabatta en tapanade van zwarte olijven
Laatste reacties
Heerlijk recept en mooie suggestie voor de opmaak! Ik ben nieuw op smulweb maar wil graag meteen aktief zijn; kijk eens op mijn page!