1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Entrecote met superbe Café de Paris-boter

Entrecote met superbe Café de Paris-boter

Door: marcuspolman

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-11-2011

Ingrediënten 4 personen


4 entrecotes

voor de boter
150 gram (boeren)boter, op kamertemperatuur
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel dijonmosterd
½ theelepel kappertjes, fijngehakt
1 theelepel fijngesneden bieslook
1 theelepel fijngesneden dragon
2 ansjovisfilets, fijngesneden
1 theelepel cognac
1 theelepel madeira
1 theelepel worcestersaus
1 mespunt paprikapoeder


Verder heb je nodig


Ook nodig: grillpan, bakpapier, aluminiumfolie

Entrecote met superbe Café de Paris-boter
Entrecote met superbe Café de Paris-boter
Entrecote met Cafe de Paris-boter

Fotografie: Saskia van Osnabrugge Uit: Handboek voor de Perfecte Steak / www.deperfectestak.nl

Fotografie: Saskia van Osnabrugge

Uit: Handboek voor de Perfecte Steak / www.deperfectestak.nl

Dit is mijn ultieme recept voor een klassieke entrecote met zgn Cafe de Paris boter. Er gaat maar weinig boven zo`n zachtsmeltende klont kruidenboter op een gebakken of gegrilde steak. Afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteak.nl voor handige video`s over de kunst van het biefstuk bakken (of voor het bestellen van het boek).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. kies je vlees
Vraag de slager om mooi met vet gemarmerde (drooggerijpte) entrecotes van 3 cm dik en 225 gram per stuk.

2. boter
Meng in een kom met een houten lepel eerst alle overige ingrediënten en roer er dan de zachte boter door. Schep de kruidenboter op een stuk bakpapier of folie. Rol de boter strak op en bind de uiteinden dicht. Laat de boterrol minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

3. grillen
Bestrijk de entrecotes met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Verhit de grillpan op hoog vuur. Grill de entrecotes in 1-2 minuten per kant voor rare (3 minuten voor medium-rare, 4 minuten voor medium). Laat de entrecotes 5 minuten rusten, losjes in aluminiumfolie gewikkeld.

4. serveren
Snijd de boterrol in plakken van 1,5 cm dik. Leg de entrecotes op warme borden, met een plak kruidenboter erop.

Serveertip

Tip! Variant: maître d` hotel-boter: meng 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie, het sap van ¼ citroen en een mespunt paprikapoeder door 200 gram zachte (boeren)boter.

Bron

Handboek voor de Perfecte Steak/ www.deperfectesteak.nl



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcuspolman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top