Bosbessen Cheesecake

  • Grieks, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2011
  • Bosbessen Cheesecake

    Bosbessen Cheesecake

    Bosbessen Cheesecake

  • Bosbessen Cheesecake

    Bosbessen Cheesecake

    Bosbessen Cheesecake

  • Bosbessen Cheesecake

    Bosbessen Cheesecake

    Bosbessen Cheesecake

Heerlijke cheesecake met bosbessen, rode bessen of bramen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de basis:
140 gr digestive koekjes.
100 gr haver of tarwe meel.
120 gr boter of margarine naar keus, ( ik gebruik roomboter ).
3 sl bruine suiker.

Voor de creme:
400 gr mascarpone of andere zachte smeerkaas.
100 gr ricotta.
90 gr poedersuiker.
130 gr room.
2 eieren.
1 sl sinaasappelschil rasp.
1 sl meel voor elk gebruik.

Om te garneren:
300 gr bosbessen, rode bessen of bramen.
200 gr bramenjam.
60 ml kersenlikeur.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm 20 cm doorsnee, (springvorm ).
Rasp.
Melkpan.
Mixer.
Vergiet.
Penseeltje.
Bakpapier.
Bowl.
Spatel.

Voorbereiding

Smelt de boter in het melkpannetje.
Verkruimel de koekjes in de mixer.
Doe dit in de bowl met de suiker en het meel, giet de gesmolten boter erbij en kneed tot een stevig deeg.
Leg bakpapier op de bodem van de bakvorm en hierop de helft van het deeg.
Met je vingers gelijkmatig over de bodem verdelen en goed aandrukken.
Met de vochtige spatel mooi gladstrijken.
Verdeel nu de andere helft over de zijkanten van de vorm, weer goed aandrukken.
Zet 20 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven tot 180 C.
Doe nu de mascarpone, ricotta, poedersuiker, room en 1 sl meel in de mixer en mix op lage snelheid tot een gladde massa.
Voeg een voor een de eieren en de sinaasappel rasp toe en blijf mixen.
Giet het mengsel in de vorm boven op het deeg.
Bak 50 minuten in de oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
Was de bessen en laat in het vergiet uitlekken en droog dan de bessen.
Als de cake op kamertemperatuur is doen we bessen erop.
In het pannetje verwarmen we de jam met de likeur tot een stroperige massa.
Lepel voorzichtig over de bessen en smeer goed uit met het penseeltje.
Zet tenminste 4 uur in de ijskast, ( ik maak deze taart s`avonds en laat hem dan de hele nacht in de ijskast ).

Bron

Tijdschrift

Serveertip

Serveer met ijskoude limonade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Gerardus106 avatar
Gerardus106 22-08-2020

Ik heb deze heerlijke taart al een paar keer gemaakt, blijft erg lekker. Een duidelijk en goed te volgen recept, bedankt!!

dubbelkreeftje avatar
dubbelkreeftje 17-07-2016

Lijkt me een lekkere en makkelijk te maken taart. Top!

kervel1 avatar
kervel1 16-07-2016

Ik ben benieuwd, het lijkt me een heerlijke taart die ik zeker een keertje ga maken, bedankt! Joke

riawes avatar
riawes 30-11-2014

Je lekkere recept in mijn kookboek geplaatst. Vr Gr Ria

adeline43 avatar
adeline43 09-09-2014

Hallo, ik ga je heerlijke taart in mijn kookboek bewaren. Bedankt, groetjes Adeline

zizypha avatar
zizypha 29-08-2014

@ Fransc 1 soeplepel = 1eetlepel = 15 gram Schaf een set maatlepels aan dan hoef je niet te dubben tussen de ene of de andere soeplepel Succes C

Fransc avatar
Fransc 29-08-2014

Misschien iets te vroeg gevraagd, SL is soeplepen lees ik verderop, maar is dat aan te geven in grammen, want het luistert vaak heel nauw met meel en ik heb al twee verschillende soeplepels !!!

Fransc avatar
Fransc 29-08-2014

Kan iemand mij vertellen wat een "sl" meel is ??

appelejan avatar
appelejan 21-11-2012

hij was heerlijk ik heb hem gebruik als dessert bij een etentje en dit is een blijvertje !

christel19 avatar
christel19 14-11-2012

Ik heb hem gemaakt voor mijn dochters 16-de verjaardag. Groot succes!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten