Heerlijke 3 soorten uientaart

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2011
  • Heerlijke 3 soorten uientaart

    Heerlijke 3 soorten uientaart

    Heerlijke 3 soorten uientaart

  • Heerlijke 3 soorten uientaart

    Heerlijke 3 soorten uientaart

    Heerlijke 3 soorten uientaart

  • Heerlijke 3 soorten uientaart

    Heerlijke 3 soorten uientaart

    Heerlijke 3 soorten uientaart

Zonder spekjes een heerlijke vegetarische schotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 uien
3 rode uien
4 stengels bosui
5 plakjes bladerdeeg
4 eieren
125 ml slagroom
1 doosje kastanje champignons
250 spekjes
2 tenen knoflook
peper zout
1 tl paprika poeder
1/2 tl cayenne poeder
Paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal van 24 cm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden .Maak de uien schoon en snij deze in ringen .Snij de champignons en de knoflook in plakjes .Laat het bladerdeeg ontdooien.Beboter de ovenschaal strooi wat paneermeel over de bodem en bedek deze met het bladerdeeg en prik er gaatjes in .

Bereidingswijze

Neem een koekenpan en bak daarin de spekjes .Voeg na een paar minuutjes de uien en de knoflook toe en bak dit al omscheppend 5 min.Voeg de champignons toe en de bosui.Bak dit nog 3 min .Breng op smaak met peper en zout .
Meng in een kom de slagroom en de eieren voeg hier de paprika en cayenne poeder aan toe .Haal de uien van het vuur en doe dit in de ovenschaal (probeer zo min mogelijk vocht van de uien erbij te doen)verdeel dit over de bodem voeg de inhoud van het ei slagroom mengsel toe .Bak dit 40 min in het midden van de oven

Serveertip

eet smakelijk

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 28-10-2012

Hoi Dirk, ik heb hetzelfde (of soortgelijk) recept. Ik bak wel altijd eerst de bodem blind voor 10 min. en daarna de vulling eruit en dan nog 5 min. Dan wordt je bodem niet `soppig` want dat is altijd jammer. Bak jij hem niet blind? Ik zie het niet staan in je recept dus mijn vraag is werd de bodem van jouw taart knapperig met alleen gaatjes prikken? Ik zet mijn oven op 200 graden maar dat ligt natuurlijk aan de oven. Na het blindbakken de vulling er in en dan doe ik hem nog zo`n 30 min terug. [br] Groetjes, Louise

Joyce1956 avatar
Joyce1956 28-10-2012

Hallo Dirk. lijkt mij erg lekker dus ik heb hem meegenomen. Groetjes Joyce

antoniake avatar
antoniake 25-09-2012

meegenomen dirk,1 brok gezondheid,grtjs tooske

planco avatar
planco 25-09-2012

Iedereen bedankt voor het meenemen het is te veel om iedereen te bedanken .Dus bedankt allemaal !!!!Dirk

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 25-01-2012

Klink heerlijk Heb de neiging er parmezaanse kaas bij te doen, of is dat heel dom?

ankie43 avatar
ankie43 23-11-2011

Ha, gelukt met F5, bedankt voor de hulp Dirk. Groet van ankie

ankie43 avatar
ankie43 23-11-2011

Hoi, wil je dit recept naar me toe sturen, lijkt me erg lekker. Kan het niet zelf in mijn kookboeken plaatsen omdat er een hele irritante wijnpagina-pop-up voor de plaats in kookboek dingetje zit. Groet van Ankie

probeersel avatar
probeersel 23-11-2011

Apart, maar lijkt me leuk, en zeker lekker om eens te maken. Dus ik neem t graag mee.. Grtz

probeersel avatar
probeersel 23-11-2011

Apart.. Lijkt me leuk om eens te maken!

salzburg avatar
salzburg 19-11-2011

yep! groetjes Anna.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten