Pollo alla siciliana

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2011
  • Pollo alla siciliana

    Pollo alla siciliana

    Pollo alla siciliana

Siciliaanse kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenpoten
2 eetlepels olijfolie
2 uien
2 wortels
1 eetlepel saffraan
4 dl kippenbouillon
10 zwarte olijven
2 theelepels fijngehakte munt
Een snufje peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Stap 1 Verhit een ruime koekenpan en voeg olijfolie toe. Bak hierin de kip rondom goudkleurig.
Stap 2 Pel en snipper intussen de uien, schrap de worteltjes en snijd ze in dunne plakjes. Neem de stukken kip uit de pan en fruit de uisnippers in het bakvet. Voeg dan de reepjes wortel toe, fruit ze enkele minuten mee en schenk de bouillon in de pan.
Stap 3 Voeg de saffraan en olijven toe. Breng aan de kook en leg de stukken kip terug in de pan. Stoof de stukken kip eerst ca. 45 minuten met gesloten deksel en dan nog een minuut of 10 zonder deksel.

Bron

www.granditalia.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten