Uitsmijter ala Van Brussel

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Uitsmijter ala Van Brussel

    Uitsmijter ala Van Brussel

    Uitsmijter ala Van Brussel

Zeer machtige maar lekkere uitsmijter op de wijze van de Familie Van Brussel. Zeer geschikt om met de hele familie lekker te tafelen tijdens de lunch.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
3 eieren XL (hele dooiers)
2 sneden witbrood
2 Jong belegen kaas (plakken)
3 Ham (plakken, elke soort geschikt)
1 tomaat (in plakken)
Ijsbergsla
Maggie Kerriesaus (doosje)
Peper (zwart)
Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Koekenpan, pan om maggiesaus in te maken (zie bereidingswijze op verpakking), garde

Voorbereiding

Maak eerst de Maggiesaus klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zodra deze klaar is op een klein vuur warm houden.

Bereidingswijze

Leg de 2 witte boterhammen op een groot bord in het midden. Eventueel met boter besmeren. Beleg deze met de grote plakken jong belegen kaas gevolgd daaroverheen met 3 plakken ham. Ruim ijsbergsla op de plakken ham leggen. Snij de tomaat in dunne plakken en leg 6 plakken tomaat boven op de ijsberg sla.
Bak nu de 3 eieren in de koekenpan met een klontje boter. Zorg dat de dooiers heel blijven, dat is de sport. Zorg er ook voor dat de 3 eieren aaneen gebakken worden in één groot gebakken ei.
Beleg nu de belegde boterhammen met de gebakken eieren en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Als laatste giet je met een jus-lepel ruim de Kerriesaus over de eieren heen. Mag best ruim zodat de eiren onder de kerriesaus zitten.
Eet smakelijk!

Serveertip

Volle melk of een glas witte wijn.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vvanbrussel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten