Uitsmijter ala Van Brussel
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Zeer machtige maar lekkere uitsmijter op de wijze van de Familie Van Brussel. Zeer geschikt om met de hele familie lekker te tafelen tijdens de lunch.
Ingrediënten 1 persoon
3 eieren XL (hele dooiers)2 sneden witbrood
2 Jong belegen kaas (plakken)
3 Ham (plakken, elke soort geschikt)
1 tomaat (in plakken)
Ijsbergsla
Maggie Kerriesaus (doosje)
Peper (zwart)
Zout
Benodigdheden
Koekenpan, pan om maggiesaus in te maken (zie bereidingswijze op verpakking), garde
Voorbereiding
Maak eerst de Maggiesaus klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zodra deze klaar is op een klein vuur warm houden.
Bereidingswijze
Leg de 2 witte boterhammen op een groot bord in het midden. Eventueel met boter besmeren. Beleg deze met de grote plakken jong belegen kaas gevolgd daaroverheen met 3 plakken ham. Ruim ijsbergsla op de plakken ham leggen. Snij de tomaat in dunne plakken en leg 6 plakken tomaat boven op de ijsberg sla.
Bak nu de 3 eieren in de koekenpan met een klontje boter. Zorg dat de dooiers heel blijven, dat is de sport. Zorg er ook voor dat de 3 eieren aaneen gebakken worden in één groot gebakken ei.
Beleg nu de belegde boterhammen met de gebakken eieren en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Als laatste giet je met een jus-lepel ruim de Kerriesaus over de eieren heen. Mag best ruim zodat de eiren onder de kerriesaus zitten.
Eet smakelijk!
Serveertip
Volle melk of een glas witte wijn.