Gegratineerde rijst met gehakt groenten en room kaas

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2011
  • Gegratineerde rijst met gehakt groenten en room kaas

    Gegratineerde rijst met gehakt groenten en room kaas

    Gegratineerde rijst met gehakt groenten en room kaas

  • Gegratineerde rijst met gehakt groenten en room kaas

    Gegratineerde rijst met gehakt groenten en room kaas

    Gegratineerde rijst met gehakt groenten en room kaas

Deze ovenschotel maak ik al heel wat jaartjes maar kom er nu pas achter dat deze nog niet op Smulweb staat. Mijn nichtjes vragen steeds om deze ovenschotel. Goed voor te bereiden en lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram rijst
300 gram rundergehakt
250 gram Italiaanse roerbakgroenten
250 gram broccoli
2 teentjes knoflook
150 gram geraspte belegen kaas
2 eieren
200 ml slagroom
100 gram roomkaas met kruiden en knoflook
zout, peper, paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok
ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak..

Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de olie in de wok. Bak hierin het gehakt rul en bruin.
Bak de roerbakgroenten, broccoli en de knoflook maximaal 2 minuten al omscheppend mee..
Haal de pan van het vuur.
Schep de gare rijst door de groenten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Roer er 75 gram geraspte belegen kaas door.
Doe het rijstmengsel in een vuurvaste schaal. Klop de eieren los met peper, zout, slagroom en de kruidenkaas.
Giet dit mengsel over de rijst en bestrooi met de rest van de geraspte belegen kaas.
Zet de schaal ± 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de alles een lekker bruin korstje heeft gekregen.

Serveertip

Een lekkere bak sla erbij en het is smullen geblazen!

Varieren met allerlei soorten groenten kan natuurlijk altijd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 14-08-2019

Jammer lieuwe777, kruiden zijn naar eigen smaak.De eieren maken dat je het geheel wat pittiger moet maken. Altijd even proeven voordat het de oven in gaat. Volgende keer beter want het is echt een heerlijke schotel. En zorgen dat de groenten behoorlijk beetgaar blijven want in de oven gaart het verder.Jammer dat je de foto niet kunt toevoegen. Groetjes, Petra

lieuwe777 avatar
lieuwe777 14-08-2019

Misschien toch wat meer kruiden moeten doen, was wat smakeloos. Maar ziet er mooi. Helaas kan ik hier, de gemaakte foto's niet toevoegen.

pwiggers avatar
pwiggers 04-02-2017

Bedankt Laura voor je reactie en natuurlijk het meenemen.

ArualB avatar
ArualB 04-02-2017

Neem ik mee hoor. Weer eens wat anders, een ovenschotel met rijst. Dank je wel!

pwiggers avatar
pwiggers 13-01-2017

Groenten moeten beetgaar blijven anders inderdaad smakeloos.

gergritter729 avatar
gergritter729 13-01-2017

Leek mij erg lekker, maar helaas. Smakeloze brei.

carolientje61 avatar
carolientje61 10-04-2012

hallo Petra, dit lijkt me erg lekker. Ga het zeker klaarmaken. Bedankt voor je recept. gr Carin

marineke1 avatar
marineke1 04-04-2012

Als mijn zusje komt eten ga ik hem maken. Ziet er heerlijk uit!

juut30 avatar
juut30 27-12-2011

Lijkt me heerlijk, is echt een keer wat anders! Groetjes Judith.

ousmannetje avatar
ousmannetje 28-11-2011

Vanavond gemaakt en het was erg lekker en makkelijk te maken. Bedankt..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten