Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-11-2011
Heerlijke gevulde kipfilet die niet in de pan gebakken wordt maar direct in de oven wordt gebakken.. Gemakkelijk als je gasten hebt.
Ingrediënten 4 personen
4 halve kipfilets8 plakken Parmaham
2 eetlepels basilicumpesto
50 gram zachte jonge geitenkaas
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 (Roma) tomaten
peper, zout
1 theelepel gedroogde oregano
Benodigdheden
OvenschaalBereidingswijze
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Ontvel de tomaten door ze een paar minuten in kokend water te leggen en daarna even onder de koude kraan af te spoelen.
Verwijder de pitjes van de tomaten en snij deze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een kleine koekenpan.
Bak hierin de sjalot en de knoflook zacht en glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en bak deze 2 minuten al roerend mee.
Af laten koelen. Daarna de tomatenmassa door de geitenkaas mengen.
Op smaak maken met peper, zout en oregano.Verwarm de oven voor op 200 graden.Snij de kipfilets over de lengte door en sla ze wat platter.Bestrijk de kipfilets aan de binnenkant met de basilicumpesto.
Verdeel de geitenkaas over de kipfilets.
Rol de kipfilets op.
Verpak elke kipfilet in 2 plakken Parmaham.
Leg de kipfilets in een vuurvaste schaal.
Zet de kipfilets - afhankelijk van de dikte - 20 plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Serveertip
Lekker met Pittige-spaghetti-met-spaanse-peper-knoflook-en-pesto
Laatste reacties
Een heerlijk gerecht, iedereen was zeer tevreden hierover
Hoi Petra, vanavond dit recept gemaakt samen met de pittige spagetti. Het was heeeerlijk!!!! We hebben er met zn allen van genoten. Bedankt! Gr. Lisette
Lijkt me heerlijk, neem ik graag mee. Gr Kimmy
Heerlijk. Het viel goed in de smaak. Bedankt. Groetjes, Winfie
Hoi Petra, deze neem ik mee. Lijkt me heerlijk; wij eten vaak kip en dit is weer eens anders. Groetjes, Marijke
Hallo Petra, weer een heerlijk recept van je!Ik ga deze zeker een keer maken. Groetjes, Adeline
Dit lijkt me echt een supergerechtje, Petra! Neem hem mee om gauw uit te proberen, bedankt! Groetjes Mandy