Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2011
  • Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten

    Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten

    Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten

  • Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten

    Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten

    Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten

Heerlijke gevulde kipfilet die niet in de pan gebakken wordt maar direct in de oven wordt gebakken.. Gemakkelijk als je gasten hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 halve kipfilets
8 plakken Parmaham
2 eetlepels basilicumpesto
50 gram zachte jonge geitenkaas
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 (Roma) tomaten
peper, zout
1 theelepel gedroogde oregano
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Ontvel de tomaten door ze een paar minuten in kokend water te leggen en daarna even onder de koude kraan af te spoelen.
Verwijder de pitjes van de tomaten en snij deze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een kleine koekenpan.
Bak hierin de sjalot en de knoflook zacht en glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en bak deze 2 minuten al roerend mee.
Af laten koelen. Daarna de tomatenmassa door de geitenkaas mengen.
Op smaak maken met peper, zout en oregano.Verwarm de oven voor op 200 graden.Snij de kipfilets over de lengte door en sla ze wat platter.Bestrijk de kipfilets aan de binnenkant met de basilicumpesto.
Verdeel de geitenkaas over de kipfilets.
Rol de kipfilets op.
Verpak elke kipfilet in 2 plakken Parmaham.
Leg de kipfilets in een vuurvaste schaal.
Zet de kipfilets - afhankelijk van de dikte - 20 plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Lekker met Pittige-spaghetti-met-spaanse-peper-knoflook-en-pesto

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

HenriD avatar
HenriD 28-12-2013

Een heerlijk gerecht, iedereen was zeer tevreden hierover

Lisette1005 avatar
Lisette1005 05-04-2013

Hoi Petra, vanavond dit recept gemaakt samen met de pittige spagetti. Het was heeeerlijk!!!! We hebben er met zn allen van genoten. Bedankt! Gr. Lisette

Karinn1 avatar
Karinn1 20-11-2012

Lijkt me heerlijk, neem ik graag mee. Gr Kimmy

winfie avatar
winfie 13-06-2012

Heerlijk. Het viel goed in de smaak. Bedankt. Groetjes, Winfie

marie-france avatar
marie-france 08-06-2012

Hoi Petra, deze neem ik mee. Lijkt me heerlijk; wij eten vaak kip en dit is weer eens anders. Groetjes, Marijke

adeline43 avatar
adeline43 08-06-2012

Hallo Petra, weer een heerlijk recept van je!Ik ga deze zeker een keer maken. Groetjes, Adeline

MandyInItaly avatar
MandyInItaly 08-06-2012

Dit lijkt me echt een supergerechtje, Petra! Neem hem mee om gauw uit te proberen, bedankt! Groetjes Mandy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten