1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten

Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2011

Ingrediënten 4 personen


4 halve kipfilets
8 plakken Parmaham
2 eetlepels basilicumpesto
50 gram zachte jonge geitenkaas
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 (Roma) tomaten
peper, zout
1 theelepel gedroogde oregano


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Kip in parmaham gev.m.geitenkaas,pesto,tomaat

Heerlijk!

Heerlijk!
Kip in parmaham

Net uit de oven!

Net uit de oven!
Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten
Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten

Heerlijke gevulde kipfilet die niet in de pan gebakken wordt maar direct in de oven wordt gebakken.. Gemakkelijk als je gasten hebt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Ontvel de tomaten door ze een paar minuten in kokend water te leggen en daarna even onder de koude kraan af te spoelen.
Verwijder de pitjes van de tomaten en snij deze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een kleine koekenpan.
Bak hierin de sjalot en de knoflook zacht en glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en bak deze 2 minuten al roerend mee.
Af laten koelen. Daarna de tomatenmassa door de geitenkaas mengen.
Op smaak maken met peper, zout en oregano.Verwarm de oven voor op 200 graden.Snij de kipfilets over de lengte door en sla ze wat platter.Bestrijk de kipfilets aan de binnenkant met de basilicumpesto.
Verdeel de geitenkaas over de kipfilets.
Rol de kipfilets op.
Verpak elke kipfilet in 2 plakken Parmaham.
Leg de kipfilets in een vuurvaste schaal.
Zet de kipfilets - afhankelijk van de dikte - 20 plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Lekker met Pittige-spaghetti-met-spaanse-peper-knoflook-en-pesto



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top