Volle pompoensoep met spekjes en lenteui

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2011

Een volle pompoensoep. Heerlijk voor op een herfstachtige zondag.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 flespompoen in stukken gesneden. Een andere pompoen kan ook maar de flespompoen geeft de lekkerste smaak naar mijn mening.

1 rode ui gesnipperd
1 gewone ui gesnipperd
1 bosui in ringetjes
1 bouillonblokje tuinkruiden
100 gr. ontbijtspek uitgebakken

Creme freche
2 teentjes knoflook
Dragon
Oregano
Peper en zout
Parmezan
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijdt de groenten zoals hierboven aangegeven

Bak de ontbijtspek uit en snijdt het in grof.

Bereidingswijze

Uien en knoflook fruiten.
Voeg de stukjes pompoen toe.
Voeg het bouillonblokje toe en water totdat de pompoen net onder staat.
Voeg de kruiden toe en stoof de pompoen totdat het gaar is (10 - 15 minuten, hoe kleiner de stukjes pompoen, hoe sneller gaar)

Pureer de soep en haal het door een zeef om een gladde soep te krijgen.

Serveer het in kommen en garneer het met een bolletje creme freche en besprenkel het met de ringetjes bosui, uitgebakken spekjes en geraspte parmezan.

Serveertip

Lekker met stukken grof brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mmarianne avatar
mmarianne 19-10-2012

Vanavond deze soep gemaakt. Was bedoeld als maaltijdsoep, dus aangevuld met een paprika en twee aardappeltjes. Was heel lekker! Is een blijvertje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten