Gevulde courgette met gehakt, groenten, creme freche en parm

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2011

Een snel en simpel gerecht dat iedereen lekker vindt (ook kinderen). Een net even andere bereiding van groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 courgettes
300 gr. gehakt
2 paprika`s fijngehakt
1 rode ui gesnipperd
bakje creme freche
100 gr. parmezan

Peper en zout
Chillipoeder
Dragon
Paprikapoeder
2 teentjes knoflook

Citroensap
Wokolie (gewone kan ook maar wokolie geeft een extra smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

De courgettes in de lengte halveren en uithollen. Deze besprenkelen met citroensap zodat ze niet verkleuren.

Bewaar het uitgeholde restje van de courgette!

Snijdt de groenten zoals hierboven aangegeven.

Bereidingswijze

Uien en geperste knoflook fruiten in wokolie.
Gehakt toevoegen en bakken tot het bijna gaar is.
Voeg de paprika en ongeveer 2 eetlepels van het restje uitgeholde courgette toe en bak het mee voor een paar minuten.
Voeg de kruiden toe naar smaak.

Meng de gehaktmix in een kom met creme frechte en parmezan (doe dit naar smaak, proeven totdat je het lekker vindt)

Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgettes. Rasp er nog wat parmezan overheen.

Bak de courgettes in een ovenschaal voor 20-25 minuten op 180 graden

Serveertip

De courgettes gaan goed samen met noodles of een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Kaatjesaartje avatar
Kaatjesaartje 02-08-2012

Vanavond gegeten, was heerlijk! omdat mijn vriend niet van kaas houd, heb ik de parmezaan weggelaten en er een tomatensausje van tomatenblokjes,knoflook,peper en zout over gedaan en dan in de oven gedaan, echt een blijvertje voor ons dit recept, bedankt!

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 14-01-2012

Ik weet vrij zeker, dat dit lekker is. En het laat ruimte voor wat extra probeersels. Zo heb jij dit recept denk ik ook bedacht. Leuk, dank je wel.

AnneMarieelf avatar
AnneMarieelf 24-11-2011

Heerlijk recept. Onze 4 pubers hebben er ook goed van gegeten.

BenVerbruggen avatar
BenVerbruggen 24-11-2011

Bedankt voor je recept, het was lekker en de jeugd at ook alles mee op. Ik dacht al voldoende zout erin gedaan te hebben, maar dat mag de volgende keer nog wat meer, want een volgend keer komt zeker. groetjes Ben

Xydara avatar
Xydara 22-11-2011

Ik heb de parmezan er uit gelaten en iets minder vlees gebruikt. Hij was echt heerlijk! Het probleem van te romig zijn had ik niet.

pioentje73 avatar
pioentje73 22-11-2011

Ik ben gek op de combinatie, tomaat en courgette. Dit zal ik zeker klaarmaken.[br][br] Groetjes,[br][br]Tanja.

pmallegrom avatar
pmallegrom 18-11-2011

Gisteren gemaakt en het was lekker! De volgende keer doe ik er alleen de helft van de creme fraiche in. Ik vond hem toch echt wat te romig geworden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten