Winters Stoofvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Winters Stoofvlees

    Winters Stoofvlees

    Winters Stoofvlees

  • Winters Stoofvlees

    Winters Stoofvlees

    Winters Stoofvlees

Winters Stoofvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 8 ons Stoofvlees rund (bv riblappen)
- uitje gesneden
- teentje knoflook, gesneden
- koek en speculaas kruiden (verstegen, zonder zout)
- paar deciliter port
- stroop (3 eetlepels
- scheutje balsamico azijn (4 eetlepels)
- bouillonblokje (rundvlees)
- plak ontbijtkoek
- 2 laurierblaadjes
- braadboter (150 gram)
- olie (flinke scheut)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 718,99 kcal
Koolhydraten 23,74 g
Eiwitten 45,33 g
Vetten 42,96 g

Bereidingswijze

Het vlees zo nodig in (niet te kleine) lapjes snijden en aan beide kanten flink bestrooien met de koek en speculaaskruiden.
Boter smelten in de pan, olie erbij. Vlees in porties aanbraden en er weer uit halen. Uitje aanfruiten in de boter en olie, knoflook nog even meeroeren. Port in de pan gieten, bouillon (400 ml water en 1 blokje) aan de kook brengen. Vlees weer toevoegen, zorgen dat het net onder water staat. Stroop erbij, balsamico azijn erbij, laurierblaadjes erbij. Alles laten pruttelen. Als het bijna klaar is(half uur voor het eind), de laurierblaadjes eruit halen en de plak ontbijtkoek in stukjes in de pan om de boel wat te binden, nog wat laten meepruttelen en rustig omroeren.
De kookduur hangt af van het vlees, meestal is 4 uur wel nodig (bv in het geval van riblappen). Altijd even testen of het vlees voldoende zacht is en of de smaken naar wens zijn (zonodig zout en/of peper toevoegen)

Serveertip

Lekker met gekookte aardappeltjes of aardappelpuree, en groenten (zoals bietjes of spruitjes)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Nicky666 avatar
Nicky666

Doorsturen

Home Recepten