Winters Stoofvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-11-2011
  • Winters Stoofvlees

    Winters Stoofvlees

    Winters Stoofvlees

  • Winters Stoofvlees

    Winters Stoofvlees

    Winters Stoofvlees

Winters Stoofvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 8 ons Stoofvlees rund (bv riblappen)
- uitje gesneden
- teentje knoflook, gesneden
- koek en speculaas kruiden (verstegen, zonder zout)
- paar deciliter port
- stroop (3 eetlepels
- scheutje balsamico azijn (4 eetlepels)
- bouillonblokje (rundvlees)
- plak ontbijtkoek
- 2 laurierblaadjes
- braadboter (150 gram)
- olie (flinke scheut)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het vlees zo nodig in (niet te kleine) lapjes snijden en aan beide kanten flink bestrooien met de koek en speculaaskruiden.
Boter smelten in de pan, olie erbij. Vlees in porties aanbraden en er weer uit halen. Uitje aanfruiten in de boter en olie, knoflook nog even meeroeren. Port in de pan gieten, bouillon (400 ml water en 1 blokje) aan de kook brengen. Vlees weer toevoegen, zorgen dat het net onder water staat. Stroop erbij, balsamico azijn erbij, laurierblaadjes erbij. Alles laten pruttelen. Als het bijna klaar is(half uur voor het eind), de laurierblaadjes eruit halen en de plak ontbijtkoek in stukjes in de pan om de boel wat te binden, nog wat laten meepruttelen en rustig omroeren.
De kookduur hangt af van het vlees, meestal is 4 uur wel nodig (bv in het geval van riblappen). Altijd even testen of het vlees voldoende zacht is en of de smaken naar wens zijn (zonodig zout en/of peper toevoegen)

Serveertip

Lekker met gekookte aardappeltjes of aardappelpuree, en groenten (zoals bietjes of spruitjes)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Nelly5744 avatar
Nelly5744 23-01-2016

Lekker!! Ouderwets stoofpotje. Vermoed dat oma het ook zo maakte inderdaad. Bedankt!

70brenda avatar
70brenda 18-01-2015

Het was erg lekker en gaat in de boeken om nogmaals te maken. ;-)

70brenda avatar
70brenda 17-01-2015

Het staat nu te pruttelen... En het ruikt heerlijk in huis... We eten het morgen pas. (dan kunnen de smaken goed in trekken). Ik doe er alleen geen ontbijtkoek in omdat ik gluten vrij moet eten. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft. Bedankt voor je recept.

bigstra avatar
bigstra 04-02-2012

Vandaag heb ik het gemaakt en het is werkelijk verrukkelijk!! En de geuren in huis... Dank voor dit heerlijke recept!

beckershans avatar
beckershans 03-02-2012

Waarde Nicky, wat een verrukkelijke geuren in huis, beelden van het petroleumstelletje van mijn oma komen weer naar boven, heb het slow- cooking weer ontdekt, kortom: wat een heerlijk recept. Dank! Hans

angeluca avatar
angeluca 02-02-2012

Het lijkt me erg lekker, jammer dat in de bereidingswijze niet staat wanneer de koek en speculaaskruiden erin moeten, en hoeveel kruiden en stroop erin moet. Dus op de gok en dan maar hopen dat het inderdaad lekker is. Groet Angela

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 02-02-2012

Ziet er lekker uit. Ik neem het recept mee en laat wel iets weten als ik het gemaakt heb. Groetjes, Margrit

Nicky666 avatar
Nicky666 01-02-2012

Beckerhans; de koek en speculaaskruiden van Stegemans zitten in een busje, zonder zout, je mag ruim meer dan een theelepeltje gebruiken, hoor. Zoals er staat, vlees flink bestrooien met de kruiden (paar eetlepels kruiden dus). Eet smakelijk, voor iedereen! :-) (en inderdaad bigstra, het is perfect weer voor dit gerecht ;-) )

iphone_1324672139 avatar
iphone_1324672139 01-02-2012

heerlijk recept, wat zoetig van smaak. Weer een keer iets anders

beckershans avatar
beckershans 01-02-2012

ga ik zeker maken, maar... hoeveel koek en speculaaskruiden? 1 zkje of een theelepel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten