Marokkaanse spruiten
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-11-2011
Ingrediënten 4 personen
ca. 600 g spruiten2 teentjes knoflook
12 gedroogde abrikozen
50 ml olijfolie
1 tl kaneelpoeder
zout, versgemalen peper
150 ml ongezoet sinaasappelsap
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 206,04 kcal |
Koolhydraten | 13,44 g |
Eiwitten | 3,95 g |
Vetten | 13,57 g |
Voorbereiding
Maak de spruiten schoon. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Halveer de abrikozen.
Fruit op laag vuur in een pan met een dikke bodem de knoflook in de olijfolie, tot de plakjes lichtbruin kleuren. Voeg het kaneelpoeder toe.
Bereidingswijze
Voeg de spruiten, abrikozen en sinaasappelsap toe en breng alles op smaak met peper en zout. Dek de pan af en laat de spruiten in ca. 15 min. gaar stoven. Schep ze regelmatig om
Bron
superdeboer
Laatste reacties
Hallo Dirk, [br]We hebben dit recept inmiddels een paar keer gamaakt en iedereen vindt het erg lekker. Bedankt voor dit recept.[br] Groetjes, Martien