Marokkaanse spruiten

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2011
  • Marokkaanse spruiten

    Marokkaanse spruiten

    Marokkaanse spruiten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ca. 600 g spruiten
2 teentjes knoflook
12 gedroogde abrikozen
50 ml olijfolie
1 tl kaneelpoeder
zout, versgemalen peper
150 ml ongezoet sinaasappelsap
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 206,04 kcal
Koolhydraten 13,44 g
Eiwitten 3,95 g
Vetten 13,57 g

Voorbereiding

Maak de spruiten schoon. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Halveer de abrikozen.
Fruit op laag vuur in een pan met een dikke bodem de knoflook in de olijfolie, tot de plakjes lichtbruin kleuren. Voeg het kaneelpoeder toe.

Bereidingswijze

Voeg de spruiten, abrikozen en sinaasappelsap toe en breng alles op smaak met peper en zout. Dek de pan af en laat de spruiten in ca. 15 min. gaar stoven. Schep ze regelmatig om

Bron

superdeboer

Laatste reacties

martien22 avatar
martien22 30-12-2012

Hallo Dirk, [br]We hebben dit recept inmiddels een paar keer gamaakt en iedereen vindt het erg lekker. Bedankt voor dit recept.[br] Groetjes, Martien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten