1. Home
  2. Recepten
  3. Walnotenbrood met cranberries

Walnotenbrood met cranberries

  •  , Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2011

Ingrediënten


Zetseldeeg;
75 ml. melk
1 theelepel basterdsuiker
75 ml. water
125 gram witte bloem(sterke)
1theelepel instantgist.

Brood;
200 ml. water
2 eetl.walnotenolie
2 eetl. honing
1 theel. zout
450 gr. sterke witte bloem
1 theel. gist
100 gr. walnoten
75 gr. cranberries
losgeklopt ei, of melk.


Verder heb je nodig


Broodbak machine
oven
spatel grote kom
weegschaal
steelpan.


Bij de bereiding van dit brood moet je vooruitdenken, want het zetseldeeg moet 12 tot 24 uur van te voren gemaakt worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schenk de melk in een kleine steelpan en verwarm tot bijna aan het kookpunt. Roer de suiker erdoor en haal de pan van het vuur.Voeg het water toe. Laat afkoelen tot het mengsel lauw is. Doe de bloem en de gist in een grote kom en meng goed door elkaar. Schenk het melkmengsel erbij. Wees niet ongerust als het mengsel klonterig is, het hoeft niet glad te zijn. Dek af met een theedoek en zet 12 tot 24 uur op een warme plek.

Bereidingswijze

Neem het bakblik uit de machine. Spatel het zetseldeeg erin en schenk het water erbij. Voeg de olie, de honing en het zouit toe. Doe de bloem erbij en zorg dat de vloeistoffen volledig bedekt zijn. Voeg de walnoten toe en strooi de gist over de bloem. Als de gebruiksaanwijzing van de broodbakmachine voorschrijft dat je eerst met de droge ingredienten moet beginnen, doe alles dan gewoon in omgekeerde volgorde.Zet het bakblik in de machine, kies het programma deegkneden en druk op start.Voeg de cranberries toe als de machine een signaal geeft voor extra ingredienten(of 5 min. voordat het kneedproces is voltooid).Leg het deeg als het kneedproces is voltooid op een licht met bloem bestoven werkvlak. Druk het plat en kneed lichtjes. Vorm het deeg tot een rond brood en leg op een licht ingevette bakplaat.Dek losjes af met ingevet plastic folie en laat op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei of melk. Kerf met een heel scherp mes een kruis in de bovenkant van het brood. Bak ongeveer 35 min. in een voorverwarmde oven op 200graden.(stand 6) tot het brood goudbruin is en het hol klinkt als je op de onderkant klopt. Leg op een metalen rek en laat afkoelen.

Bron

100 nieuwe recepten voor de broodmachine.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top