Peperstengels

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2011
  • Peperstengels

    Peperstengels

    Peperstengels

Een lekker knabbeltje op sinterklaasavond naast pepernoten en banketstaaf.

Deel dit recept

Ingrediënten
100 g zelfrijzendbakmeel,
25 g boter,
1/2 el speculaas-of koekkruiden,
50 g bruine basterdsuiker,
2 el melk,
2 plakjes bladerdeeg,
beetje (koffie)melk en suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom, deegroller, mes

Bereidingswijze

Van het zelfrijzend bakmeel, boter, koekkruiden, suiker en melk een bal kneden. Daarna een plak van rollen, net zo groot als een bladerdeegplakje. Leg het speculaasmengsel op het ene plakje bladerdeeg en leg het andere bladerdeegplakje er bovenop. Snijd de plak doormidden en snijd hier weer reepjes van 1 cm van. Eventueel een beetje draaien zodat je een wokkelvorm krijgt. Voor een langere versie snijd je de plak niet eerst doormidden maar gelijk in repen van 1 cm. Maak een mengsel van de koffiemelk en suiker en smeer dit over de peperstengels (Ik heb zelf de stengels na het snijden ingesmeerd met melk en er daarna de suiker over gestrooid). Bak ze in ongeveer 20 min gaar in een voorverwarmde oven van 175°C.

Bron

Van een kennis

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Maurice19 avatar
Maurice19 10-10-2012

ja ik ga dit gebruiken voor bij de koffie

pwiggers avatar
pwiggers 22-11-2011

Dit vind ik nou echt een leuk recept en ga dit zeker maken! Bedankt Laura

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten