1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Peperstengels

Peperstengels

Door: ArualB

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2011

Ingrediënten


100 g zelfrijzendbakmeel,
25 g boter,
1/2 el speculaas-of koekkruiden,
50 g bruine basterdsuiker,
2 el melk,
2 plakjes bladerdeeg,
beetje (koffie)melk en suiker


Verder heb je nodig


Kom, deegroller, mes

Peperstengels
Peperstengels

Een lekker knabbeltje op sinterklaasavond naast pepernoten en banketstaaf.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Van het zelfrijzend bakmeel, boter, koekkruiden, suiker en melk een bal kneden. Daarna een plak van rollen, net zo groot als een bladerdeegplakje. Leg het speculaasmengsel op het ene plakje bladerdeeg en leg het andere bladerdeegplakje er bovenop. Snijd de plak doormidden en snijd hier weer reepjes van 1 cm van. Eventueel een beetje draaien zodat je een wokkelvorm krijgt. Voor een langere versie snijd je de plak niet eerst doormidden maar gelijk in repen van 1 cm. Maak een mengsel van de koffiemelk en suiker en smeer dit over de peperstengels (Ik heb zelf de stengels na het snijden ingesmeerd met melk en er daarna de suiker over gestrooid). Bak ze in ongeveer 20 min gaar in een voorverwarmde oven van 175°C.

Bron

Van een kennis



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top