Brie in notenkorst als borrelhap

  • Afrikaans, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2011
  • Brie in notenkorst als borrelhap

    Brie in notenkorst als borrelhap

    Brie in notenkorst als borrelhap

Gewoon een heerlijk hapje of als voorgerechtje.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
250 g brie, in driehoekjes/partjes gesneden
1/3 kop pecannoten, fijn
1/3 kop amandelen, fijn
1/4 kop walnoten, fijn
2 e sesamzaad
2 grote of 3 kleiner eieren
60 ml (4 e) room
olie voor frituren (pindaolie of voor nog een sterker smaak sesamolie, kan ook in gefrituurd worden)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doen brie driehoekjes voor 30 min. in diepvries.
2. Meng noten door elkaar.
3. Klopt room en eieren tot glad.
4. Doop elk brie driehoekje in ei/room mengsel en erna door de noten mengsel. (zorg ervoor dat het helemaal met noten bedekt zijn)
5. Druk noten mengsel lichtjes aan zodat het goed vast komt te zitten.
6. Doen kaas driehoekje voor een uur in koelkast zodat het goed koud worden.
7. Frituur brie driehoekjes tot goudbruin van kleur en laat ze erna op keukenpapier uitlekken.
8. Serveer warm.

Bron

vriendin uit ZA

Serveertip

Jij kunt ook deze brie driehoekjes tot stap 7 klaarmaken en voor serveren ze even frituren.

Laatste reacties

Karinn1 avatar
Karinn1 20-11-2012

Lijkt me heerlijk, neem ik graag mee. Groeten Kimmy

will_s avatar
will_s 17-11-2012

Hoi Deon. Ik zie dit nu pas. Maar neem het graag mee.Jammer dat mijn overleden vegetarische vriend hier niet meer van kan genieten. Hij had het beslist erg lekker gevonden.Groetjes Willeke.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 17-11-2012

Super idee, denk ik, ga ik in ieder geval beproeven, groet, Roger

krappie1 avatar
krappie1 22-11-2011

Lijkt mij heerlijk!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten