Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Stifado
  6. Stifado

Stifado

Door: barbara71

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-05-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr riblappen
3 uien
100 gr feta
3 eetlepels olijfolie (liefst de echte griekse)
2 teentjes knoflook
1 theelepel tijm
2 laurierblaadjes
0.5 liter rode wijn
blikje gezeefde tomaten



Grieks stoofgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees in stukken snijden, feta in blokjes, de uien in ringen

Bereidingswijze

Olie verhitten in een Braadpan en hierin het vlees bruin bakken. Daarna de ui en knoflook er door. Even mee bakken. Zout, peper, tijm en laurierbladen toevoegen en de wijn erbij gieten. Als het kookt, het vuur laag zetten en anderhalf uur laten stoven. Hierna de gezeefde tomaten erbij. Nog even goed door laten warmen. Het vleesmengsel op borden scheppen en als laatste de fetablokjes er overheen.

Serveertip

Serveren desgewenst met de griekse salade en/of een pastasoort



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barbara71
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top