Wokstampot met spruitjes en kerrie

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Paar flinke aardappels, geschild (5)
3 eetlepels olijf of wokolie
1 grote ui, grof gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
500 g spruitjes (gehalveerd)
1 appel (geschild)
halve groentebouillontablet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan, stamper

Bereidingswijze

Snijd de aardappels in blokjes. Verhit de olie in de wokpan en bak/fruit het uitje samen met de kerrie tot het lekker gaat geuren. Schep de spruitjes en de aardappels erbij en laat alles nog 2 minuten doorbakken

Snijd het klokhuis uit de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg de appelblokjes, samen met 200 ml water toe en verkruimel het bouillon tablet boven de wok. Breng alles aan de kook en stoof de aardappelen en spruiten op middelhoog vuur in 10-15 minuten gaar. Schep af en toe om.

Roer met een stamper de spruitjes en aardappels tot een grove stampot in de wok, of mooie schaal. Je kan het ook fijn stampen.

Enjoy!

Bron

Buitengewoon Hollands, C1000

Serveertip

Lekker met vegetarische hamburgers of schijven, blokjes rookkaas of (niet vegetarisch) een lekker bal gehakt of braadworst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ankie43 avatar
ankie43 18-01-2013

Hoi, gister deze spruitjes wok genaakt en gegeten met een Good Bite groenteschijf en op aanraden van de vorige reageerder met mosterdsaus. Erg lekker.Heb het niet gestampt, maar gewoon zo gegeten.Volgende keer eens proberen met vega rulgehakt, annanas en kerriesaus. Heerlijk zo`n eenpansgerecht. Groet van Ankie

les8 avatar
les8 25-02-2012

Mmm, heel erg lekker!! Net gegeten met gehaktballetjes en een mosterdroomsausje. Dank je!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten