Italiaans draadjesvlees

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2011
  • Italiaans draadjesvlees

    Italiaans draadjesvlees

    Italiaans draadjesvlees

Energie: 405 kcal
Eiwit: 33 g
Vet: 27 g
Koolhydraten: 8 g

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
# 500 g sucadelappen, op kamertemperatuur +
# 300 ml soepele, ronde Italiaanse rode wijn (bijv. Fontanafredda Briccotondo) +
# 2 takjes rozemarijn +
# 2 uien, in halve ringen +
# 3 tenen knoflook, in dunne plakjes +
# 4 el olijfolie +
# 125 g magere spekreepjes (duopak 250 g) +
# 2 stengels bleekselderij, in stukjes +
# 1 winterpeen, in plakjes +
# 1 blikje tomatenpuree (70 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Leg het vlees in een schaal en schenk de wijn erbij. Voeg de rozemarijn, ui en 2/3 van de knoflook toe. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren op kamertemperatuur.
2. Verwarm de oven voor op 140 °C. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de spekreepjes in 10 min. uit. Voeg de rest van de knoflook, de bleekselderij en winterpeen toe. Bak op laag vuur 10 min. Neem de groenten uit de pan.
3. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. Verhit de rest van de olie in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade, groenten, tomatenpuree en 100 ml water toe. Doe de deksel op de pan, zet in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem uit de oven en verwijder eventueel de rozemarijn. Lekker met pasta.

U kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.

Bron

AllerHande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten