Witte Chocolade Pistache Mousse

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

  • Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

  • Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blikje witte chocolade voor fondue (Oil & Vinegar)
4 eieren
1 dl slagroom
30 g kristalsuiker
4 eetl. pistachecrème (Oil & Vinegar)
pistachenootjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 479,95 kcal
Koolhydraten 37,81 g
Eiwitten 10,84 g
Vetten 31,59 g

Bereidingswijze

Verwarm de chocolade au bain marie. Plaats hiervoor een kommetje met daarin de chocolade boven een pan met kokend water. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel samen met de suiker op tot het mooi schuimig is en voeg dan langzaam en al kloppend de gesmolten chocolade toe. Klop het eiwit met een snufje zout tot er een stevig schuim ontstaat en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel. Klop vervolgens de slagroom en spatel deze eveneens door het mengsel. Verdeel de pistachecrème over amuse glaasjes en schenk vervolgens de chocolademousse erover. Laat het ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met stukjes pistachenootjes.

Bron

http://nl.oilvinegar.com/recipes/view/index/recipe/witte-chocolade-pistache-mousse

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

OilandVinegarNL avatar
OilandVinegarNL

Doorsturen

Home Recepten