1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Witte Chocolade Pistache Mousse

Witte Chocolade Pistache Mousse

Door: OilandVinegarNL

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-11-2011

Ingrediënten 4 personen


1 blikje witte chocolade voor fondue (Oil & Vinegar)
4 eieren
1 dl slagroom
30 g kristalsuiker
4 eetl. pistachecrème (Oil & Vinegar)
pistachenootjes


Witte Chocolade Pistache Mousse
Witte Chocolade Pistache Mousse
Witte Chocolade Pistache Mousse
Witte Chocolade Pistache Mousse
Witte Chocolade Pistache Mousse
Witte Chocolade Pistache Mousse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de chocolade au bain marie. Plaats hiervoor een kommetje met daarin de chocolade boven een pan met kokend water. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel samen met de suiker op tot het mooi schuimig is en voeg dan langzaam en al kloppend de gesmolten chocolade toe. Klop het eiwit met een snufje zout tot er een stevig schuim ontstaat en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel. Klop vervolgens de slagroom en spatel deze eveneens door het mengsel. Verdeel de pistachecrème over amuse glaasjes en schenk vervolgens de chocolademousse erover. Laat het ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met stukjes pistachenootjes.

Bron

Http://nl.oilvinegar.com/recipes/view/index/recipe/witte-chocolade-pistache-mousse



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top