Witte Chocolade Pistache Mousse

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-11-2011
  • Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

  • Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

  • Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

    Witte Chocolade Pistache Mousse

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blikje witte chocolade voor fondue (Oil & Vinegar)
4 eieren
1 dl slagroom
30 g kristalsuiker
4 eetl. pistachecrème (Oil & Vinegar)
pistachenootjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de chocolade au bain marie. Plaats hiervoor een kommetje met daarin de chocolade boven een pan met kokend water. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel samen met de suiker op tot het mooi schuimig is en voeg dan langzaam en al kloppend de gesmolten chocolade toe. Klop het eiwit met een snufje zout tot er een stevig schuim ontstaat en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel. Klop vervolgens de slagroom en spatel deze eveneens door het mengsel. Verdeel de pistachecrème over amuse glaasjes en schenk vervolgens de chocolademousse erover. Laat het ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met stukjes pistachenootjes.

Bron

http://nl.oilvinegar.com/recipes/view/index/recipe/witte-chocolade-pistache-mousse

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 19-01-2012

Als jullie me de ingrediënten toesturen, wil ik het recept best testen hoor.

OilandVinegarNL avatar
OilandVinegarNL 19-01-2012

Wij zijn benieuwd naar jullie reactie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten