Bechamelsaus, snel en simpel
- Nederlands, Saus/dressing
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-11-2011
Deze bechamelsaus kán niet mislukken!
Ingrediënten
Voor een ruime hoeveelheid bechamelsaus:425 ml melk
50 gr boter
50 gr bloem
nootmuskaat
versgemalen peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 740,87 kcal |
Koolhydraten | 56,13 g |
Eiwitten | 21,12 g |
Vetten | 47,52 g |
Bereidingswijze
Doe de melk, boter en bloem samen in een pannetje met een dikke bodem, of zet een steelpannetje op een warmhoudplaatje op het fornuis. Verwarm de melk terwijl je regelmatig blijft roeren. Na een tijdje zal een dikke saus ontstaan. Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.
Bron
www.kruidenthuis.nl
Serveertip
Bechamelsaus is een witte, romige basissaus gemaakt van melk, boter en bloem. De basissaus kan voor vele toepassingen gebruikt worden. Als topping over lasagna, als saus bij groenten als broccoli en prei. Maar ook als basis voor kaassaus is bechamelsaus zeer geschikt.
Ook lekker: voeg verse blokjes salami of ham toe, verse peterselie en kaas, en je hebt al een hele simpele, romige pastasaus.
Voor het originele recept en andere inspiratie kunt u kijken op KruidenThuis.
Laatste reacties
Ben zo blij met dit recept.Gebruik het regelmatig.gr.Alie