Bechamelsaus, snel en simpel

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-11-2011
  • Bechamelsaus, snel en simpel

    Bechamelsaus, snel en simpel

    Bechamelsaus, snel en simpel

Deze bechamelsaus kán niet mislukken!

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor een ruime hoeveelheid bechamelsaus:

425 ml melk
50 gr boter
50 gr bloem
nootmuskaat
versgemalen peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 740,87 kcal
Koolhydraten 56,13 g
Eiwitten 21,12 g
Vetten 47,52 g

Bereidingswijze

Doe de melk, boter en bloem samen in een pannetje met een dikke bodem, of zet een steelpannetje op een warmhoudplaatje op het fornuis. Verwarm de melk terwijl je regelmatig blijft roeren. Na een tijdje zal een dikke saus ontstaan. Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.

Bron

www.kruidenthuis.nl

Serveertip

Bechamelsaus is een witte, romige basissaus gemaakt van melk, boter en bloem. De basissaus kan voor vele toepassingen gebruikt worden. Als topping over lasagna, als saus bij groenten als broccoli en prei. Maar ook als basis voor kaassaus is bechamelsaus zeer geschikt.

Ook lekker: voeg verse blokjes salami of ham toe, verse peterselie en kaas, en je hebt al een hele simpele, romige pastasaus.

Voor het originele recept en andere inspiratie kunt u kijken op KruidenThuis.

Laatste reacties

alie2 avatar
alie2 28-03-2013

Ben zo blij met dit recept.Gebruik het regelmatig.gr.Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten