Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bechamelsaus, snel en simpel

Bechamelsaus, snel en simpel

Door: Wilrieke2

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-11-2011

Ingrediënten


Voor een ruime hoeveelheid bechamelsaus:

425 ml melk
50 gr boter
50 gr bloem
nootmuskaat
versgemalen peper en zout


Bechamelsaus

Copyright foto: www.kruidenthuis.nl


Deze bechamelsaus kán niet mislukken!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de melk, boter en bloem samen in een pannetje met een dikke bodem, of zet een steelpannetje op een warmhoudplaatje op het fornuis. Verwarm de melk terwijl je regelmatig blijft roeren. Na een tijdje zal een dikke saus ontstaan. Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.

Serveertip

Bechamelsaus is een witte, romige basissaus gemaakt van melk, boter en bloem. De basissaus kan voor vele toepassingen gebruikt worden. Als topping over lasagna, als saus bij groenten als broccoli en prei. Maar ook als basis voor kaassaus is bechamelsaus zeer geschikt.

Ook lekker: voeg verse blokjes salami of ham toe, verse peterselie en kaas, en je hebt al een hele simpele, romige pastasaus.

Voor het originele recept en andere inspiratie kunt u kijken op KruidenThuis.

Bron

Www.kruidenthuis.nl



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Wilrieke2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top