Moksie Eksie Trafasie (Surinaams-Chinese Foe Yong Hai)

  • Surinaams,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2011
  • Moksie Eksie Trafasie (Surinaams-Chinese Foe Yong Hai)

    Moksie Eksie Trafasie (Surinaams-Chinese Foe Yong Hai)

    Moksie Eksie Trafasie (Surinaams-Chinese Foe Yong Hai)

Deel dit recept

Ingrediënten
½ winterwortel
5 eieren
1 pot (360ml) Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus)
1 blik (295 gram) champignon (gesneden)
zonnebloemolie
250 gram kipfilet
1 rode paprika
2 sjalotjes of ½ ui
4 stuks bosui
2 theelepels tomatenpuree
400 gram Pandan rijst
maïzena
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Paprika en wortel in dunne reepjes snijden; de bosui schuin snijden.
Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
Eieren:
Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin. 3 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 6-8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.
Kip:
3 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden) en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
1 pot (360ml) Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren toevoegen.

Bron

Surinaamseten.nl

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 12-07-2014

Het ziet er smakelijk uit, neem graag je recept mee Groetjes,Adeline

Delarosa avatar
Delarosa 11-07-2014

Lijkt me lekker, neem het graag van je mee! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

misspiggie avatar
misspiggie 25-11-2011

Als nog gelukt de toko had nog 1 potje in voorraad, gaan we dus mee aan de slag, groet misspiggie

misspiggie avatar
misspiggie 23-11-2011

Dik probleem kan nergens Faja Lobi chicken Paramaribo trafasie kopen alle supermarkten afgeweest, wel marinade produkten, hoe kan ik dit oplossen heb je nog een idee, groet misspiggie

hyacintje avatar
hyacintje 15-11-2011

Gisteravond je recept gemaakt, het was heerlijk!! Voor herhaling vatbaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten