Pangasiusfilets met Hollandse garnalen in witte wijnsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 flinke Pangasiusfilets
viskruiden
citroensap
bloem
boter
Vermouth
Witte wijn
Culinair room
100 gr. Hollandse garnalen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal voor de bloem
Schaal voor de vis

Bereidingswijze

Pangasiusfilets aan 1 zijde besprenkelen met enkele druppels citroensap.
Daarna de filets door de bloem wentelen en het overbodige bloem eraf schudden.

In ruim boter, op laag vuur, de pangasiusfilets aan beide zijden bakken.
Als ze gaar zijn de filets op een schaal leggen en heel licht bestrooien met viskruiden.

De bakboter van de vis afblussen met een scheut Vermouth en een scheut witte wijn.
Vervolgens met culinair room binden tot een lichte saus.

De garnalen toevoegen en even kort meewarmen.

De saus met de garnalen over de visfilets verdelen en de schotel is klaar om te serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

adeline_a avatar
adeline_a

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten