Pangasiusfilets met Hollandse garnalen in witte wijnsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 2 personen
2 flinke Pangasiusfiletsviskruiden
citroensap
bloem
boter
Vermouth
Witte wijn
Culinair room
100 gr. Hollandse garnalen
Benodigdheden
Schaal voor de bloemSchaal voor de vis
Bereidingswijze
Pangasiusfilets aan 1 zijde besprenkelen met enkele druppels citroensap.
Daarna de filets door de bloem wentelen en het overbodige bloem eraf schudden.
In ruim boter, op laag vuur, de pangasiusfilets aan beide zijden bakken.
Als ze gaar zijn de filets op een schaal leggen en heel licht bestrooien met viskruiden.
De bakboter van de vis afblussen met een scheut Vermouth en een scheut witte wijn.
Vervolgens met culinair room binden tot een lichte saus.
De garnalen toevoegen en even kort meewarmen.
De saus met de garnalen over de visfilets verdelen en de schotel is klaar om te serveren.