Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. bramenjam maken

bramenjam maken

Door: wereldrecepten

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-11-2011

Ingrediënten


1 kilo bramen
750 gram suiker
Grote kookpan
Houten roerlepel
Gasfornuis natuurlijk!



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bereidingswijze is in principe het zelfde als de aarbeienjam, maar ik zal voor degene die dat artikel niet hebben gelezen deze nog even toelichten.
Je begint met het wassen van de bramen als deze nog niet gewassen zijn. Verwijder nu de kroontjes van de bramen en leg ze in een pan met een laagje water. Zet nu de pan op het vuur en laat het water met de bramen koken. Op een gegeven moment zal het een geheel worden van moes, voeg op dat moment de suiker toe!. Roer het nu goed door elkaar en zet het vuur laag. Laat nu ongeveer het mengsel een kwartier verder inkoken, dit betekend dat de massa kleiner wordt. Als de massa tot twee derde van het origineel is zal het ongeveer klaar zijn. Om te testen of het klaar is moet u even een theelepeltje van de massa op een koud bord doen, als de jam bij elkaar blijft is die goed. Maak nu een paar jampotjes goed schoon met sodawater. Doe nu de jam in de potjes en zorg dat de jam luchtdicht bewaard wordt. De meeste gebruiken hiervoor de bekende schroefdeksels. Maar u kan de jam natuurlijk ook in een (luchtdicht) afsluitbaar doosje doen.
Als de jam verpakt is, kan u het maximaal 2 tot 3 maanden bewaren op een koele en donkere plaats.
Het kan voorkomen dat na het verpakken van de bramenjam, de bramenjam nog een beetje gaat gisten. In dit geval moet u de jam weer eventjes inkoken met een flinke schep suiker erbij.
Dit was hem weer, ik hoop dat het gelukt is met het bramenjam maken!

Bron

Http://jammaken.net/bramenjam-maken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldrecepten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top