1. Home
  2. Recepten
  3. boerenkool met rijst en ham

boerenkool met rijst en ham

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2011

Ingrediënten 4 personen


1 kilo boerenkool
35 gram boter
1 schoongemaakte en klein gesneden ui
3 geschilde en geraspte aardappelen
350 gram gekookte rijst
2 eieren
1,5 dl bouillon
0,5 dl koffieroom
zout
peper
250 gram in blokjes gesneden, gekookte ham
40 gram geraste belegen kaas.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stroop de boerenkool en was hem. Kook de groente in een pan met wat water en zout ,in circa 30 minuten gaar. Laat de boerenkool goed uitlekken en snijd hem fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de kleingesneden ui circa 3 minuten. Voeg de boerenkool en de geraspte aardappelen toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen circa 5 minuten. Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin laag om laag boerenkool en rijst. Klop de eieren los met de bouillon, de koffieroom en wat zout en peper. Roer de blokjes ham door het eierenmengsel. Schenk het mengsel in de schaal en bestrooi het geheel met de gerapte kaas. Bak het gerecht circa 30 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Bak het gerecht door todat alles door en door warm is en er een mooi bruin korstje is ontstaan. Serveer hier eventueel nog wat rookworst bij, maar ik raad aan om het zo te laten. Ik vind zelf dat er al voldoende vlees in de boerenkool met rijst en ham zit.

Bron

Http://boerenkool.com/boerenkool-met-rijst-en-ham/boerenkool-met-rijst-en-ham/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldrecepten


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldrecepten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top