1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. mincemeat van Nigella Lawson

mincemeat van Nigella Lawson

  • Engels, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2011

Ingrediënten


* 250 gram donkerbruine basterdsuiker.
* 250 ml halfdroge cider.
* 1 kg appels geschild in vieren gesneden.
* 0.5 theelepel mixed specerijen.
* 0.5 theelepel kaneel.
* 250 gram krenten.
* 250 gram rozijnen.
* 75 gram geglaceerde kersen.
* 75 gr geblancheerde amandelen.
* schil en sap van 0.5 citroen.
* 6 eetlepels rum


Verder heb je nodig


Gesteriliseerde potten


Dit is een recept voor 2 kilo mincemeat

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mixed spice:
1 theel piment
1 theel kaneel
1 theel gemberpoeder
1 theel nootmuskaat
1 theel foelie
1 theel kruidnagelpoeder
1 theel koriander
Ik gebruik zelf wat minder kruidnagelpoeder omdat dit snel overheerst (recept komt van een engelse site)

Bereidingswijze

Laat in een grote pan op een laag vuur de suiker al roerend oplossen in de cider. Hak de appels grof en doe ze erbij. Snij de geglaceerde kersen in stukjes. Hak de amandelen fijn. Voeg gemengde specerijen, kaneel, krenten, rozijnen, geglaceerde kersen en amandelen toe. Voeg het sap en de citroenrasp toe aan het cidermengsel. Laat het mengsel 30 minuten zacht sudderen totdat alles zacht en pulpachtig eruit ziet.
Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Roer dan de rum erdoorheen. Schep het mengsel in gesteriliseerde potten

Bron

Nigella Lawson



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top