Marokkaanse Pannenkoek

  • Arabisch, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-05-1999

heerlijke knapperige, zoete koek

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
350 gram bloem
water
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels honing
zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

meng de bloem en het water totdat je een stevig deeg hebt (zoals brooddeeg). Hiervan maak je bollen iets groter dan een golfbal. Deze leg je een half uur in een bak met zonnebloemolie, ze moeten helemaal onder staan.

Bereidingswijze

Na een half uur haal je de bollen uit de olie. Rol ze heel dun uit en vouw ze dan 4 keer op zodat je driehoekige lapjes krijgt. De olie uit de bak verhit je in een pan en daarin frituur je de pannenkoeken totdat ze goudbruin zijn. Smelt de boter en honing samen in een pannetje en smeer dat op de pannenkoeken. Dan zijn ze klaar

Serveertip

Serveer ze met bijv. marokkaanse muntthee

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tienex avatar
tienex 17-04-2001

wat een ontzettende leuke pagina heb je zeg! Ik vind hier eindelijke de gerechten waarmee ik mijn verloofde ( een marokaan) mee kan verassen. En met dit pannekoeken recept ben ik zelf erg blij, vind ik zoooo lekker! Ben trouwens ook gek op Marokkaanse koekjes mmmmmm... Tot snel!!! groetjes eva (alias tienex)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten