1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Marokkaanse pannenkoeken
  5. Marokkaanse Pannenkoek

Marokkaanse Pannenkoek

  • Arabisch, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-05-1999

Ingrediënten 6 personen


350 gram bloem
water
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels honing
zonnebloemolie



Heerlijke knapperige, zoete koek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de bloem en het water totdat je een stevig deeg hebt (zoals brooddeeg). Hiervan maak je bollen iets groter dan een golfbal. Deze leg je een half uur in een bak met zonnebloemolie, ze moeten helemaal onder staan.

Bereidingswijze

Na een half uur haal je de bollen uit de olie. Rol ze heel dun uit en vouw ze dan 4 keer op zodat je driehoekige lapjes krijgt. De olie uit de bak verhit je in een pan en daarin frituur je de pannenkoeken totdat ze goudbruin zijn. Smelt de boter en honing samen in een pannetje en smeer dat op de pannenkoeken. Dan zijn ze klaar

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer ze met bijv. marokkaanse muntthee



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berber


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berber
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top